Rékának őssejt donorra van szüksége.
A vérképzőrendszeri őssejtek átültetése ugyanis egészséges donorból betegbe (allogén transzplantációnak hívják ezt) hatékony gyógymódot jelent számos különböző betegségben – többnyire a vér- vagy az immunrendszer rosszindulatú megbetegedése esetén.

És innentől következzen Réka. A blogjáról idézek szó szerint:

„Borzalmas szégyennek tartom, hogy Magyarország ennyire rossz számokat produkál az őssejt-regiszter szerint. Én amióta itt vagyok, nyomom a gombot, hogy:
Emberek, menjetek el vért adni, legyetek donorok! 

– Én csak irányítottan Neked szeretném megnézetni magam.
– Azt nem tudod, a rendszer nem így működik. Ha regisztráltatod a véred őssejt-donorként, akkor ha az én életemet nem, más ember életét meg tudod menteni.

Nekem, ha nem jó, másnak nem adsz? Hogy is van ez?

Ha a te szeretteddel történik ez a buli, akkor bocs félek a tűtől, vagy felelősséggel jár, nem csináltatod meg? Lehet, hogy van a világon egy 12 éves kisfiú vagy egy 35 éves nő, akinek a TE őssejtjeid fogják megmenteni az életét. Én is várom a saját hősömet, tudod miért? Mert alig várom, hogy 5 év után hivatalosan is felkereshessem, üzenhessek neki ,és találkozni tudjak majd vele. Megölelhessem, kezet foghassak vele és könnytengerbe úszva boruljak a nyakába.

„Köszönöm, hogy megmentettél. Köszönöm, hogy visszaadtál a családomnak, a szeretteimnek és nem haltam bele 30 éves nőként a rákba. Köszönöm, hogy élhetek. Köszönöm, hogy nem kellett a halotti toromra összehívni Tolnát-Baranyát, hogy együtt sírjanak egy profil fotóm mellett a rántott húsuk felett zokogva, bepálinkázva. Köszönöm, hogy visszaadtál nekik és újra magukhoz ölelhetnek sírástól zokogva.”

Tényleg szeretnék minden jóérzésű embert megkérni, menjetek el donornak!

Tegyünk újra tisztába a gyereket, mert még mindig úgy látom vak homály van néhány ember fejében.

TOTÁL UGYANAZ, MINTHA ELMENNÉL VÉRT ADNI. A KARODBÓL FOGNAK ÉRTÉKES ŐSSEJTEKET KINYERNI A VÉRED SEGÍTSÉGÉVEL. Az a palack vér pedig egy transzpantációnál ÉLETET ment meg. Mindegy mi a vércsoportod” – írja Réka a blogjában.

Most itt az alkalom.

A Magyar Vöröskereszt ugyanis véradást szervez 

Gyertek el minél többen, hiszen a kórházaknak szükségük van a vérre, és ha teheted, jelentkezz a helyszínen őssejt donornak is. Ott pontosan el fogják mondani, ez mivel jár. Ingyen kapsz egy nagyon alapos orvosi kivizsgálást is.

Rékának és még nagyon sok embernek talán az életét mented meg.

Gondolj bele, hős lehetsz, és túl sokat nem kell ezért tenned!

Magyar Vöröskereszt https://veradas.hu/
 

forrás http://puszierzsi.hu/segits-rekanak/