A boldogság tanulható!
sikeresebb akarsz lenni? Gazdagságra vágysz?

Akkor itt van egy fontos dolog...

Fizess...de "neki"

Talán nem tőlem hallod először, hogy elsőként mindig saját magadat fizesd ki. Ez egy nagyon régi pénzügyi szabály. Robert Kiyosaki, George S. Calson (ő írta a Babilon leggazdagabb ember című könyvet), és a pénzügyi világ egyöntetűen azt javasolja, hogy magadat fizesd ki először.

Ha szeretnél gazdag lenni, és tényleg igazán akarod, akkor ez a szabály a legelső, amit meg kell tanulnod.

Ez nem azt jelenti, hogy hanyagolj el minden más pénzügyi feladatot, és hogy ne fizesd ki az adósságaidat, ne fizess adót és így tovább. Ezeket is meg kell oldanod.

De az első dolgod, bármilyen bevételről legyen szó, hogy magadat fizesd ki elsőként.

Mit jelent ez az "egyéb" sikered szempontjából?

Azt, hogy először saját magadra fordíts az idődből. Azaz, saját magaddal foglalkozz minden nap elsőként.

Bármit is teszel, bárhol is vagy, bármi is a helyzet, a nap első órája a tiéd legyen.

Ezt ne add oda a főnöködnek (ha van). Ne add oda a vevőknek. Ne add oda semmilyen nyűgös problémának vagy más dolognak, amiről úgy véled, nem várhat.

Ez az idő a tiéd. Minden egyes napon. Ezt saját magadnak "fizesd ki" elsőként.

Ha elfogadod ezt a gondolkodásmódot, akkor minden nap, az első órában tanulj valami fontosat. 

És később, ha már megtanultad megvalósítani ezt minden egyes nap, sokkal gyorsabban fogsz haladni, mint bármikor máskor az életben.

A legtöbb ember a reggeli órákban a leginkább kreatív és energikus. Miért ne fordítanák a legjobb időszakot saját magukra?

Az igazság az, hogy a repülőgépeken pontosan tudják azt, hogy az első te saját magad vagy. Ez nem önzés. 

Komolyan. A legtöbbet úgy teheted másokért, ha saját magadat előtérbe helyezed.

Megmagyarázom.

Ha utaztál már repülőn, akkor tudod, hogy az elején mindig egy rövid „kiselőadás” következik. A stewardess kiáll, és több biztonsági szabályról is beszél. 

Elmondja azt is, hogy ha véletlenül valamilyen baleset történik, és az oxigén maszkok lenyílnak, mindig a sajátodét rakd fel elsőként, mielőtt elkezdenél másoknak segíteni. Lehet szó a gyermekedről, a párodról, bárkiről. Nem számít.

A saját maszkodat kell feltenned elsőként. Mert ha nem így teszel, meghalhatsz. És akkor képtelen leszel bárkinek is segíteni, nem igaz?

Nos, ez így van az élet számos területén is...a sikerben is.

Ha a vevőkkel, a céges ügyekkel foglalkozol elsőként, akkor "megfullad" a saját kreativitásod, így másoknak sem tudsz igazán jól segíteni.

Az első órát minden nap fordítsd arra, hogy fejleszted saját magadat. Ne „ügyintézz”. Ne gondokat oldj meg. Fejlődj.

Megpróbálsz egy új életstílust kialakítani? Megpróbálsz szabaddá válni? Le akarsz fogyni? Több vevőt akarsz? Külföldön szeretnél élni?

Bármi is legyen a célod, fejleszd magad azokon a területeken...nem számít miről van szó.

Nézd, ha például több vevőt akarsz, és reggel azonnal indulsz vevőt szerezni, de nem készíted fel az elmédet, hogy egyre jobb eladó legyél, akkor hogyan várod el saját magadtól, hogy egyre jobb és jobb teljesítményt érj el?

Ha le szeretnél fogyni, de nem fejleszted magad, hogyan tudnád tökéletesíteni a folyamatot, akkor hogyan várod el saját magadtól, hogy sikerüljön?

Ha szebb udvart akarsz, de nem szánod rá magad, hogy megtanuld, hogyan csináld, akkor hogyan lesz szép az az udvar?

Érted a lényeget?

Nem lehetsz mindenki más főnöke, ha a saját magadé sem vagy.

Miért ne adnád hát magadnak az első órát? Miért ne adnád az első órát annak, amin dolgozol?

El fogod végezni minden más munkádat is...attól függően, hogy egy ügyfélnek dolgozol-e, vagy bármi más feladatod van.

De ha minden erődet és a legjobb óráidat másoknak adod, akkor mire a saját feladatodhoz érsz, már fáradt és elnyűtt leszel. Nem leszel olyan kreatív, erős és aktív, mint kellene. 

És akkor csak arra leszel képes, hogy megalkosd a saját birodalmad egy „béna változatát”.

Ismétlem, ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkozz a Főnököddel vagy a cégeddel. Nem azt jelenti, hogy nem kell jól bánnod másokkal. 

Kell.

De személyes tapasztalatból mondom, hogy ha először saját magadra fordítasz időt, akkor másoknak is sokkal lelkesebben fogsz segíteni, mert tudod, hogy a saját utad jól halad.

Ez nagyon jó érzés. Bízz bennem. Csak próbáld ki egyszer, ha még nem csináltál ilyet. Az első óra legyen a tiéd, és haladj az önfejlesztéssel, vagy szerezz vevőket. Valósíts meg dolgokat, amik előbbre visznek. 

Ez hatalmas különbséget jelent, ezt megígérem.

Akkor minden nap az első órában tanulj valamit a .

Hidd el, ez az egyik legfelemelőbb titok, ami hatalmas változást hoz majd. Hiszen így valóban fejlődni fogsz, és bizony, ezen múlik szinte minden sikered az életben.