Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Első az étel!

Az elmúlt néhány évben elképesztően felgyorsultak az események és a változások a világban. Nézz csak körül, mintha minden forrongna körülöttünk. Sorra dőlnek meg hosszú évek óta fennálló rendszerek, kezdve a pénzügyi rendszerrel, egészen az államhatalmi diktatúrákig. Ezek a struktúrák idejét múltak és összeomlásukkal helyet kell teremteniük az új energia beáramlásának.

Ne ijedj meg ettől...

A hús

Fogyasztó az ember genetikailag...lehet humbukolni, hogy a hús evés rákot okoz v savasít....diétát köré magyarázni  a húsban lévő tápanyagokra s vitaminokra szüksége van az emberi szervezetnek

1. FEJEZET

AZ EVÉSNEK AZ EGÉSZSÉGET KELL SZOLGÁLNIA

Az elméletünk az ételekkel kapcsolatban, amelyre ez az egész  épül, a következő:

Az ételek, amelyeket megeszel, vagy javítanak, vagy rontanak az egészségeden. Ez a két lehetőség áll előtted.

Egyetlen étel sem semleges - az élelmiszereknek nincs „Svájca”. Minden egyes dolog, amit a szádba veszel, javít vagy ront az egészségeden.

Akkor a megoldás pofonegyszerű, nem igaz? Nincs más dolgod, mint csakis olyan ételeket enni, amelyek egészségesebbé tesznek.

Nos, igen is, meg nem is.

A helyzet ugyanis az, hogy a helyes étkezés kulcsa nem csupán annyi, hogy tudni kell, mi az, ami egészséges. Ha ennyi lenne az egész, akkor egyszerűen átadnánk neked a bevásárlólistánkat, és mehetnél isten hírével
A megfelelő étrend összeállítása azonban ennél sokkal összetet­tebb és trükkösebb feladat.

Az ételekhez erős érzelmi kötelékek fűznek minket, ami messze túlmutat a tuda­tos táplálkozáson.

Az ételek sunyin befurakodnak a tudatalattinkba, és olyan módon is hatnak ránk, amire soha nem gondolnánk.

És bármerről nézzük is, a mai élelmiszer-tájkép rendkívül zavarba ejtő, és egyál­talán nem könnyű eligazodni rajta.

Szóval az igazság az, hogy helyesen étkezni nem is olyan egyszerű.

Ebben a blogban megosztjuk veled, mit gondolunk az egyes élelmiszerekről. Meg­osztjuk veled a személyes tapasztalatainkat. Eléd tárjuk azoknak a vallomásait, akik­nek az egész élete megváltozott pusztán annak köszönhetően, hogy odafigyelnek, mi kerül a tányérjukra. És megismertetjük veled a tudományos hátteret - azokat a tanul­mányokat, kísérleteket és következtetéseket, amelyek az ajánlásaink alapját képezik, azután pedig azt fogjuk tanácsolni neked, hogy ne fogadd el vakon, amit mondunk.

Megtanítjuk neked, hogyan végezhetsz saját magadon tudományos kísérletet és derítheted ki egyszer s mindenkorra, hogy az ételek, amelyeket eszel, javítanak vagy rontanak-e az egészségeden. Ez pedig többet ér bármilyen tudományos felfedezésnél, amelyről itt vagy máshol olvashatsz, hiszen ennek a kísérletnek te magad leszel az alanya - márpedig ilyen kísérletet még soha sehol nem végeztek.

Eddig.

A program teljesítése után a saját szemeddel fogod látni, milyen hatása van, ha egészségesebb vagy kevésbé egészséges ételeket eszel. Mire eljutsz a program végéig, egyértelműen kiderül, mely ételek javítanak az életminőségeden, és melyek azok, amelyek rontanak rajta. És erre a hihetetlenül hasznos tudásra mindössze har­minc nap alatt fogsz szert tenni. Hogy miért olyan hasznos ez a tudás?

Mert gyökeresen megváltoztatja az életed.

Programunk végrehajtása után nem kell majd azon töprengened, hogy az ételek, amelyeket eszel, a te számodra egészségesek-e, mivel képessé válsz rá, hogy egész életedben megalapozott döntéseket hozz az étrendeddel kapcsolatban. Ezenfelül azt is tudni fogod, hogyan élvezheted a különféle desszerteket, édességeket és más „ke­vésbé egészséges ennivalókat úgy, hogy közben fitt és egészséges maradj és egyre csak javuljon az életminőséged.

Fantasztikusan hangzik, ugye? Mi komolyan gondoljuk, amikor azt ígérjük, hogy megváltoztatjuk az életedet.

Végezetül, mire a végére érsz, nemcsak azt fogod tudni, miért érdemes így táplálkoznod, hanem azt is, hogyan tarthatod magad egy életen át az általunk ajánlott étrendhez. Megmutatjuk neked, hogyan szüntetheted meg az egészségtelen sóvárgást; állíthatod helyre a szervezeted természetes éhségreakcióját; lakhatsz jól úgy, hogy közben továbbra is fogysz; és szabadulhatsz meg bármilyen életmóddal összefüggő betegség tüneteitől - örökre....csak tarts velünk (nem  ajánlunk semmi könyvet v bogyókat csak a puszta tényeket írjuk le becs szó . :) ) .

Első az étel.

A Ml TÖRTÉNETÜNK

A mi történetünk 2006-ban vette kezdetét, amikor Dallas (aki okleveles fizikoterapeuta) húga, Amber, reumás ízületi gyulladásával kapcsolatban végzett kutatómunkát. De álljon itt a történet Dallas saját szavaival:

Mindig is érdekeltek az élettudományok. Bármilyen furcsán hangzik is, nekem kifejezetten gyönyörűséget okoz tudományos tanulmányokat olvasgatni, így aztán nem volt abban semmi szokatlan, hogy rendszeresen elolvastam a British Journal of Nutrition cikkeit azokról az étrendi tényezőkről, amelyek különös jelentőséggel bírnak a reumatoid artritiszben (RA) szenvedők szempontjából. A húgom miatt igyekeztem naprakész maradni a legújabb RA-kutatásokat illetően, de ugyanebben az időszakban magam is makacs íngyulladással küszködtem. A vállam jó másfél éve kínzott, részben azért, mert versenyszerűen röplabdáztam, és egy kisebb sérülés után nem pihentem eleget ahhoz, hogy a vállam teljesen meg tudjon gyógyulni. Miután országos szinten játszottam, megfogadtam, hogy időt hagyok a regenerálódásra, és tényleg pihentettem is a vállam, de a helyzet kicsit sem javult.

A sport iránt érdeklődő és aktívan sportoló fizikoterapeutaként tudtam egyet-mást arról, hogy lehet elősegíteni a kötőszövetek gyógyulását. Konzultáltam más terapeu­tákkal és két ortopédussal is, és végül elvégeztettem egy sor MRI-vizsgálatot, amelyek nem mutattak szerkezeti károsodást. A vállam kötőszövetei valamiért folyamatosan gyulladt állapotban voltak, de nem tudtam rájönni, mi lehet az oka.

A tanulmány, amelyet olvastam, egy elméletet vázolt fel, miszerint bizonyos étrendi fehérjék (konkrétan a hüvelyesekből származók) súlyosbíthatják a reumatoid artritisz tüneteit, ugyanis túlműködésre serkentik az immunrendszert. Fiziológiatanulmánya­imból tudtam, hogy a krónikus gyulladások kiváltó oka a rendellenes immuntevékeny­ség, ezért az elképzelés, hogy az étrendem hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyulladás nem akar szűnni a váltamban, felkeltette a figyelmemet. Úgy döntöttem, hogy több cikket is elolvasok a tanulmány vezető szerzőjétől, dr. Loren Cordaintől.

Életemnek ebben a szakaszában növényi alapú, mindenevő étrendet követtem: kis mennyiségű húst és tojást fogyasztottam, sok gabonafélével, hüvelyessel, zöldség­gel, gyümölccsel és csonthéjasokkal kiegészítve. Arra gondoltam, hogy ha az étren­dem okozza a gyulladást a vállamban, akkor talán érdemes lenne egy ideig kerülnöm a szóban forgó ételeket. Így is tettem. Elhagytam a hüvelyeseket és a gabonaféléket, és a fájdalom a vállamban hat hét alatt megszűnt - másfél évnyi fájdalom és korlátozott mozgásképesség alig hat hét alatt a múlté lett. Igencsak figyelemreméltó eredményi (Az azóta eltelt hat évben egyszer sem volt problémám a vállammal.)

Alig vártam, hogy többet is megtudjak az étrendnek az olyan gyulladásos beteg­ségekre gyakorolt hatásáról, mint az RA és az íngyulladás. Elolvastam dr. Cordain A paleolit étrend című könyvét és minden mást is, amit az étrendi eredetű krónikus gyulladások témájáról találtam. A tudást, amelyre szert tettem, megosztottam a pácienseimmel, a barátaimmal, a családommal es Melissaval is. A húgom végül magáévá tette az étrendi irányelveinket, és a reumás tünetei azóta szinte teljesen megszűntek.

De hogyan vezetett el ez az élmény minket ahhoz, hogy megalkossuk a Whole30 programot? Ugorjunk előre 2009 áprilisára, és adjuk át a szót Melissának:

Dallas vállába nem tért vissza a fájdalom, és mindketten viszonylag egészségesen táplál­koztunk, de a megerőltető edzésprogram, az alváshiány és a komoly stressz (teljes állás­ban dolgoztunk, miközben igyekeztünk kézben tartani egy gyorsan növekvő forgalmú konditermet) mindkettőnket eléggé kifacsart. Egy különösen fárasztó súlyemelőedzést követően ebéd közben hangosan eltöprengtem: vajon ha még jobban odafigyelnénk arra, hogy mit eszünk, az javítana a közérzetünkön?

Dallasnak eszébe jutott valami, amit Robb Wolf egyik szemináriumán hallott - az, hogy legalább harminc napon át tartó elkötelezettség kell ahhoz, hogy valódi változást érjen el az ember. Ebből kiindulva azzal az ötlettel állt elő, hogy egy hónapig fogjuk magunkat 100 százalékig tiszta, csalástól és kilengésektől mentes paleolit diétára. El­kezdtük lefektetni a „szabályainkat”, és miután összeállt a terv, már csak azt kellett el­döntenünk, mikor vágjunk bele. Dallas (az arcán ördögi mosollyal) azt javasolta, hogy rögtön. Azon nyomban, késlekedés nélkül.

Vágyakozva a csokis-mentolos karikámra pillantottam, nagyot sóhajtottam, és egyetértőén bólintottam.

Az a harminc nap igazi hullámvasút volt a számomra. A feladatot hol könnyűnek, hol lehetetlennek találtam. Egyszer halálosan fáradt voltam, máskor duzzadtam a ha­tártalan energiától. Éjszakánként álmatlanul forgolódtam, vagy éppen aludtam, mint a tej. A harmadik héten azonban drámai változást kezdtem tapasztalni, mint amikor átkattintanak egy kapcsolót. Az életem onnantól kezdve örökre megváltozott.

Az energiaszintem az egekbe szökött - és stabilan ott is maradt. Ugyanolyan erősnek és energikusnak éreztem magam reggel hatkor, mint délben vagy este hatkor. A zsírpárnáim erőlködés nélkül elkezdtek leapadni. A konditeremben az addig stagná­ló teljesítményem hirtelen ismét javulásnak indult. Könnyebben álomba tudtam me­rülni, nem riadtam fel éjszaka, és reggel ébresztőóra nélkül is fel tudtam kelni. Ahogy teltek-múltak a napok, rájöttem, hogy a korábbi nyamvadt közérzetemhez képest mennyivel tisztábbnak, frissebbnek és egészségesebbnek érzem magam.

Ám a legfigyelemreméltóbb az volt, hogy ez a harmincnapos kaland milyen gyöke­resen megváltoztatta az evéshez és ételekhez való hozzáállásomat.

Korábban mindig is egészségtelen kapcsolat fűzött az ételekhez. Az evés volt a leg­jobb barátom és egyben a legádázabb ellenségem - büntetés vagy jutalom, erő vagy gyengeség. Többször is szélsőséges fogyókúrával vagy őrült testedzéssel próbáltam úrrálenni a testemen. Ez az új megközelítés azonban mindössze harminc nap alatt megvál­toztatta a hozzáállásomat az ételekhez. Életemben először, jól éreztem magam tőlük. (És most nem arra a „bűnös élvezetre” gondolok, amit egy fagyi nyújt az első néhány nyalintásnál - és amit aztán egy teljes napon át tartó bűntudat, szégyen és szorongás követ -, hanem tartós, egészséges, igazán jó érzésre.)

A cukor utáni sóvárgásom megszűnt. A késztetés, hogy szemétre való gyors-kajákat tömjek magamba, amikor unatkozom, zaklatott, mérges vagy feszült vagyok, egysze­rűen köddé vált. A bőröm kitisztult, a hajam visszanyerte a fényét, a hasam laposabb lett, és mindenkitől azt hallottam, hogy „kivirultam”. Több lett az energiám, gyakrab­ban mosolyogtam, és barátságosabb lettem a munkatársaimmal. Hirtelen leírhatatlanul boldognak éreztem magam.

A bonyolult, többlépcsős, önsanyargató próbálkozások után megdöbbentett a fel­fedezés, hogy nem kell mást tennem, mint jobban megválogatni, milyen ételek kerül­jenek a tányéromra. Harminc napon át csakis olyan ételeket ettem, amelyek jót tettek az egészségemnek. Ezekből annyit fogyaszthattam, amennyit csak akartam, és nem kellett számolgatnom a kalóriákat vagy kimérnem az adagokat. Az a harminc nap tényleges, kézzelfogható és igencsak pozitív változást hozott az életembe.

Ezt az új, egészséges és kielégítő kapcsolatot az ételekkel, az evéssel és a testemmel a mai napig sikerült megőriznem - pusztán azért, mert egy hónapon át odafigyeltem, hogy mi kerül a tányéromra.

Ne aggódj nem akarunk eladni neked semmit.. de ténylg maradj velün.

 

hus hussprint hússprint étel izület izületifájdalom

 

0 Tovább

lássd a csodát

"Nem mindig kell úgy csinálnunk a dolgokat, ahogy a szomszédtól látjuk
vagy ahogy mások mondják nekünk.
Az is nagyszerű eredményekhez vezethet,
ha a saját utunkat követjük
."

(Kimi Raikkönen)

Vajon miért "túl csirke" a legtöbb ember ehhez...??

a csirke minden egyes nap ugyanúgy kimegy az udvarra, kapirgál, sétálgat, de semmi mást nem tesz. És egy ketrecben él, ahonnan még kirepülni sem tud. Ne és mindentől fél.

De vannak bátran szárnyaló sasok...akik szabadok akár a "madár".

akinek a kapzsiság előbbre való a szeretetnél, az szomorú és nyomorúságos életet él. De akiknek fontosabb a szeretet, mindig meglátják a szivárványt

Vakként nem csak teljes életet él a kisteleki Kurucsai Szabolcs, hanem megmutatja a nem látóknak, sőt a látóknak is, hogy hittel és akaraterővel a nehéz helyzetekből is tovább lehet lépni.

Kurucsai Szabolcs 2009 nyarán veszítette el látását,  ugyanabban az évben kétszer.

 Levált a retinája, amit bár az orvosok "visszaraktak a helyére", az karácsonyra  véglegesen levált.

Akkor volt 35 éves.

2016 karácsonyán , a Délmagyarország szavazásán az év emberének választották.

Ne a bajaidat tartsd számon, hanem mindazon jót, amelyben részesültél.

remeny remény vak kistelek egyesület segít

Különleges példát mutat, vakként nem csak teljes életet él,  megmutatja a nem látóknak, sőt a látóknak is, hogy hittel és akaraterővel a nehéz helyzetekből is tovább lehet lépni.

Járja az intézményeket a megyében, már három megyében tart érzékenyítő előadásokat, és meséli el az életéből különféle momentumokat.
2016-ban 4-5000 gyereknek sikerült előadást, bemutatót tartania.
  -Még kicsi korban kell szemléletet formálni, akkor még mint a szivacs,
olyanok a gyerekek, és később már nem mutogatnak, ha kerekesszékes vagy más módon sérült emberrel találkoznak
– fogalmazott.
 

-Járt különféle nagyobb cégeknél, IBM, Generali és más vállalatoknál, ahol felsővezetőknek, öltönyös embereknek tartott érzékenyítő előadást.
Ott is lehetett látni a megértő változást. 

-De olyan is előfordult, Budapesten, hogy tanárok kimondottan a megszerezhető kreditpontért jöttek el az előadásra , abszolút nem voltak befogadóak.- mondta szomorúan.

-Különféle módszereket, segédeszközöket használ a gyerekek életkorától függően. Óvodásokhoz egyszerűbb feladatokkal, játékokkal érkezek.
Az örök sláger, amikor eltakart szemmel kell feladatokat végrehajtani, mutatok pár trükköt a vakvezető kutyájával, mint például mutassa meg a kilincset, vegye fel és hozza vissza a leejtett kétszázast.
Nagyobb gyerekeknél és idősebbeknél aztán már lehet kimondottan tapintásra, szaglásra épített foglalkozást is tartani, lépésről lépésre korosztályonként.-
mondta el a kistelekjaras.hu kérdéseire a Kisteleki Polgármesternél tartott találkozón.

Kisteleken már volt az óvodákban, folyamatosan megy az általános iskolába, volt Balástyán, és már elígérkezett Csengelére, Ópusztaszerre, Pusztaszerre is, egészen májusig..

Szabolcs egyesülete, az Árboc Egyesület még tavaly nyújtott be pályázatot az önkormányzathoz, melyet az 100%-ban támogat.
Ezen felül további közös programokkal is készülnek.

https://www.facebook.com/arbocegyesulet/

-A hivatalokba érkező ügyfelek között is vannak mozgássérültek, vagy egyéb fogyatékossággal élők. Szabolcs tud olyan tanácsokat adni, melyek az ügyintéző és az ügyfél kapcsolatát könnyítik meg. Ő ebben már szakember,
és tapasztalatát nagyszerűen át tudja adni
– mondta el Nagy Sándor polgármester, aki azt is megemlítette, hogy Szabolcs szeret főzni, ezért a Kisteleki Disznótoros fesztiválon zsűritagként is számítanak rá  minden évben.

 Szabolcs részben masszőrként dolgozik Szegeden, sokfelé jár az érzékenyítő előadásaival,  sokat lehet látni Kisteleken is fekete kutyájával.

Nem mindegy, hogyan viszonyulunk a kutyához, mindenkinek azonnal kedve támad megsimogatni az okos és intelligens, négylábú társát.

Ne simogasd hámban a kutyát, merthogy dolgozik. Ő munkakutya, és ez kizökkenti a munkából. Megtörtént például, hogy 2x2 sávos úton szerettem volna átkelni. Szóltak, hogy indulhatok, aztán jött szemből egy néni, aki megállt, megsimogatta a kutyámat. Az örült neki, forgott is egyet majd a néni továbbment, nekem pedig lábhoz kellett hívni a kutyát, megfegyelmeznem, de addigra már javában a pirosban ácsorogtam az autósok forgalmában. Kérdezzenek, az a legfontosabb. Kérdezzék meg, hogy megsimogathatom-e, de ez a kutyások között egyébként is így szokás – felelte Szabolcs, aki azt is elmondta, hogy jelenleg 161 db vakvezető kutya van Magyarországon, és több, mint 80000 látássérült.


Ha sikerülne, akkor híresebb emberek segítségével szeretnék egy akkora összeget összegyűjteni, amennyibe az én kutyám kiképzése került, és ezt az összeget egy újabb kutya kiképzésére fordítani. Nem csak hálából, hanem mert tudom, mekkora szüksége van rá egy vak embernek – mondta még el egyik tervét beszélgetésünk végén.

Szabolcs egyébként családban él, a feleségével és az édesanyjával Kisteleken. Jól kezeli a telefont és számítógépen is dolgozik.

Napestig tudna mesélni élményeiről, sikereiről és terveiről.

 

 

0 Tovább

De Tényleg több volt régen a fehér Karácsony?

Ritka a fehér Karácsony, mint a holló, de régen valóban jobb volt? Úgy tűnik, nem, akkor is csak jó pár évente fordult elő. Több időjárási jelenség összejátszására van ugyanis hozzá szükség.

De Nyugat-Európában sem gyakoribb ez a romantikus tájkép.

Végeztem  egy kis nyomozást az interneten, hogy meg tudjam de tényleg, több volt-e régen a havas karácsonyi napok száma, mint manapság.
Számos cikk foglalkozik ezzel.
Úgy néz ki a helyzet , korábban is ritka vendég volt a fehér Karácsony,  bár  a meteorológusok sokáig nem mindenütt gyűjtötték a hótakaróra vonatkozó adatokat.
De ami van, erre utal.

A Wikipedia szerint „az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján 1994 és 2014 közt mindössze az esetek negyedében fordult elő olyan alkalom, hogy a Pestszentlőrincen lévő meteorológiai mérőállomáson összefüggő hóréteget mértek.” .(...)
Budapesten átlagosan minden harmadik karácsony idején borítja hótakaró a várost legalább az ünnep egy napján, ám az olyan karácsonyok, amikor a három nap mindegyike havas átlagosan ötévente következnek be” .

Az elmúlt 100 év alatt csak 15 alkalommal fordult elő, hogy az ünnep mind három napján legalább 5 centiméteres volt a hóréteg .
Tíz centiméternél is több hó volt 1917-ben, 1927-ben, 1933-ban, 1963-ban, 1969-ben, 1970-ben és 1996-ban.
Míg 1935-ben 30 centiméteres hótakaró volt 24-én, amely a három nap alatt csak 5 centiméterrel csökkent.

2002-ben fordult elő utoljára, hogy december 24-én este országrésznyi területet borított hótakaró.


A nyugat-európai időjárás nagyon befolyásolja, van-e nálunk ebben az időszakban hó, úgy tűnik, többféle körülmény szerencsés együttállására van szükség.
Ha „az enyhébb óceáni légtömegek nem érik el a Kárpát-medencét, valamint az óramutató járásának megfelelő irányban forgó anticiklon hideg, sarkvidéki eredetű levegőt szállít hazánk térségébe.
Ha ez a hideg légtömeg találkozik a Földközi-tenger felől érkező nedves levegővel, akkor megfelelő hőmérsékleti körülmények mellett havazás alakul ki.
"

csalad család karacsony karácsony tél hó meterologia

(Forrás: N24.de)

De Nyugat-Európában sem jobb a helyzet. Az N24 német televízió adása bemutat egy ábrát, aho látható, hogy 1870 óta Frankfurt am Main térségében is felettébb ritka volt a fehér Karácsony. Az ábráról az látszik,  6-8 évente fordulhatott elő, és ritkulásáról sem beszélhetünk.

(Amiből még nem következik az, hogy nincsen klímaváltozás.)

DE Miért is  ez az erős nosztalgia mégis a fehér ünnepek iránt?
Először is  ezek az ünnepek szépek, megkapó tud lenni a havas táj, város, falu.
A blogok, írások, cikkekmeg nkább az irodalmi művek és filmek befolyásoló hatásával magyarázzák a nosztalgiát, mint a saját élményeinkkel.

 

0 Tovább

3 ok, hogy miért adj őszintén

Az előző bejegyzésben azt néztük meg, ha indokra van szükséged, a jó indok, hogy azért adj, mert van mit adnod, szeretnél adni és megteheted. 

3 ok, hogy miért adj őszintén

Nézzük sorjában ezeket!

A „van mit adnod” azt jelenti, hogy rendelkezel olyan tudással, információval, kapcsolattal, ismerettel, ami értékes.
Hidd el, mindenkinek van mit adnia.
Az, hogy te nem bízol benne, nem hiszed, vagy nem tudod mit, egyáltalán nem jelenti azt,hogy tényleg nincs más számára értékes ötletet,
véleményed, gondolatod.
Velem és lehet Veled is előfodult már, hogy az utcán, vonaton, buszon, boltban egy idegen embernek segítettem, vagy kértem segítséget, útmutatást, fogjon meg valamit vagy csak előre engedtem a kasszánál akinek pár dolog volt kosarában.


Benned is ott lakik egy hős
Csak találd meg valahogy (hétköznapi hősök)
Tegyél ma jót valakivel
Hogy jobb legyen a napod

https://www.youtube.com/watch?v=_nwxJVmVw8A


Bízd magad az intuíciódra vagy a beszélgetőpartneredre!

Ha a túloldalon ülsz, akkor pedig legyenek kéréseid.
A kérések segítenek abban, hogy a másik felismerhesse, MOST
(ebben a helyzetben, ebben az időintevallumban, ebben az állapotban) miben tud neked segíteni.
(Holnap lehet, hogy már másban, máshogyan fogsz segítséget kérni.)
sokszor egy mosoly egy idegennek az utcán , egyéb nyilvános helyen
segít a napját szebbé tenni és ez tényleg nem kerül semmibe.

A „szeretnél adni” részről szólt az előző bejegyzés nagy része.

A „megteheted” a legnehezebb.
Megtehetem, hogy ellenszolgáltatás nélkül adok.
Pl véradás,

gyermeked iskolájának ovijának közösségi munkában való részvétel.

Kupakgyűjtés:
https://www.facebook.com/groups/271403796166/

ételt adok ételt kapok szeretet láda, ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket:
https://www.facebook.com/groups/977362402286160/

Ez valójában csak gondolkodás kérdése és nem pénzé.
Ezért még ma is sokszor át kell gondolnom,
néha megbillenek, amikor esetleg kevesebb munkám van.
Ilyenkor segít az a sok nagyszerű ember és történet,
amit megismertem az évek során ennek  a gondolkodásnak köszönhetően.
Megengedem magamnak, hogy így döntsek.

Következő részben  pedig néhány alapszabályt keresünk  a segítségnyújtáshoz.

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />