Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

NE akarj vállalkozást indítani!

Ne akarj vállalkozást indítani!
 

"Ha túl erősen próbálsz boldog lenni, akkor elkeseredett leszel,
így még a legjobb tanács is a visszájára sülhet el.
"
(Oliver Burkeman)

Fogadni mernék, hogy a legtöbben, akik "vállalkozást indítanak", azon többségbe tartoznak, akik pár éven belül lehúzzák a rolót.

Hogy miért? Nagyon egyszerű: nem azt tűzték ki, amit el akartak érni.

Azt gondolják, hogy egy vállalkozás elindítása egyenlő egy cégbírósági bejegyzéssel. Megvan a bt. vagy a kft., és akkor - trallalla! - "van egy vállalkozásom"!

Oké, oké, van mondjuk valami termék, van valamilyen tudás és tapasztalat, egy laptop meg önbizalom is, de... és itt a nagy DE!

A nagy kérdés az, ami mindig is az: mennyire tudatos ez a döntés?

"Ha nem hoztad meg azt a tudatos döntést, hogy gazdag, kiváló és egészséges leszel, akkor azt a tudattalan döntést hoztad meg, hogy szegény, középszerű, és beteg leszel."

Wallace D. Wattles

Le mernék fogadni, hogy "vállalkozást indítani" helyett azt szeretnéd, hogy olyan vállalkozást indíts,

-  ami hozzásegít ahhoz, hogy álmaid életét élhesd (vagy valami ahhoz nagyon közelit) - vagy nem?

- amiben nagyon sok örömöt lelsz,

- amin keresztül feltöltődsz lelkileg és érzelmileg is,

- ami lehetővé teszi, hogy fejlődj, hogy meghaladd önmagad,

- ami mellett kiegyensúlyozott életet élhetsz (khm....khm....),

- ami mellett jut idő a párod, a gyereked mellett még önmagadra is,

- és ami természetesen rövid és hosszú távon is havi rendszerességgel bőséggel termel annyi (és egyre több) pénzt, amiből családod anyagi szükségleteit bőséggel ki tudod elégíteni, félre is tudtok tenni, és amiből jut a vállalkozásod továbbfejlesztésére is.

Én legalábbis valami ilyesmire gondolnék...de ez én vagyok.

Lehet, hogy te másképp fogalmaznád, vagy valami mást szeretnél.

Én őszintén azt javasolom neked, hogy ezt a két szót, hogy "vállalkozást indítani", verd ki a fejedből!

Helyette találj egy olyan kifejezést, ami pontosan azt fejezi ki, amit tényleg akarsz!

Ehhez alkoss egy nagyon vonzó jövőképet, hozzá egy nagyon értelmes küldetéssel, ami mindig motivációt tud adni neked!

Gyakorlat:

- teremts magadnak egy szabad fél órát (vagy inkább egy egész órát), amikor senki nem fog zavarni,

- főzz magadnak egy teát vagy kávét, amit kortyolgatva még inspiráltabb állapotba kerülsz (oké, ez nem kötelező, az inspirált állapot annál inkább!),

- tegyél fel valami halk, inspiráló zenét a háttérben,

- vegyél elő egy üres papírt, és írószert,

- még egyszer: in-spi-rá-ci-ó!

- majd írd le a leendő vállalkozásoddal kapcsolatos összes gondolatodat, vágyadat, elképzelésedet.

Elsősorban azt,  hogy mit is szeretnél istenigazából ettől a vállalkozástól?

Legyen vonzó, legyen izgalmas, érezd, hogy felemelő, és, hogy dobban tőle a szíved!

Ha ez megvan, olvasd újra, hangosan, és állítsd elő magadban minél többször az elképzeléshez társuló rendkívül erős pozitív érzést!

Az elképzeléshez társuló.

Rendkívül.

Erős.

Pozitív.

Érzést.

Csináld ezt naponta

Amit elképzeltél, azt érdemes lesz konkretizálni, megtervezni.

 

0 Tovább

még egy perc

Pár nap múlva itt a világvége! Nem vicc, egy ismerősöm bátyjának a padtársának a gimnáziumi szobatársa mesélte, hogy vannak kapcsolatai a NASA-nál és nem mondják el az embereknek, hogy ne legyen pánik, de pár nap múlva egy meteor csapódik a földbe.

Akkora a meteor, hogy még Bruce Willis is 3 hétig furkálna mire egy kis részét fel tudnák robbantani és egyébként sem ér rá, mert a Die Hard 28-at forgatják Budapesten.

Szóval a vég közeledik és Te mit fogsz tenni? Folytatod a munkád, mert hátha a főnököd a túlvilágon is a főnököd lesz?

Több mint 10 embert kérdeztem meg mit tenne, ha pár nap múlva egy meteor csapódna a földbe. 3 kocsmatöltelék azt mondta ha nem fizetek semmit akkor ne kérdezgessek baromságokat és amúgy is elállom a napot. Bent voltunk a kocsmában így a napos dolgot nem értettem, de mivel nem akartam fizetni semmit nem faggattam őket tovább. Sokkal értelmesebb választ nem kaptam senkitől, de azért voltak érdekességek.

Volt aki fél órán át ecsetelte, hogy hatalmas barlangrendszert építene ki, nyílásokkal a folyóknál, hogy legyen ivóvíz, már már rajzolta volna a terveket amikor közöltem, hogy csak pár napja lenne. Ekkor csak rám nézett és azt mondta, hát fiam akkor innék egy nagy fröccsöt.

Volt aki azt mondta megtenne mindent ami eddig tiltott volt, a kolléganő hanyatt döntésétől a főnök megverésén át, egészen a helyi önkormányzat felgyújtásáig. Eddig ezeket nem merte megtenni, de rögtön megtenné ha a világvége közeledne. Közöltem vele, hogy ha eddig kibírta akkor kár lenne az utolsó napokban az ördögnek adnia a lelkét, de ő akkor már képzeletben benzint locsolt mindenfelé, így magára hagytam.

Volt aki politikára terelte a dolgot és beakarta bizonyítani, hogy az MSZP tehet az egész meteor ügyről, de olyan is volt aki szerint hagy jöjjön csak, legalább a sok – síp síp síp síp – ember elpusztul és akkor a természet új esélyt kap, az ember jelenleg mindent csak szét -síp síp- és jöjjön csak a pusztulás!

Én úgy gondolom a világvégét nem fogják tudni meghatározni. Az ember szeret istent játszani, de az univerzum töredékét ha ismerjük, fogalmuk sincs az igazi természeti erőkről. A világvégén nem érdemes gondolkodni, mert egy pillanat lesz csak. Lehet fél óra múlva mindennek vége, úgyhogy nem ártana egy üzenetet dobnod a szeretteidnek, hogy csak azt akartam hogy tudd, szeretlek.....
Gondolj bele, ha nem teszed meg, vajon megbánod? Túl kevésszer mondjuk hogy szeretlek és mit veszíthetsz?

Hogy én mit csinálnék ha tudnám, hogy közeleg a világ vége?

Fene tudja én mit csinálnék. Örülnék mert a természet tényleg csak akkor kap egy új esélyt ha az ember eltűnik a föld színéről ,de természetesen sajnálnám az ártatlan embereket. Azt hiszem összegyűjteném a szeretteimet és egy kis szigetre elutazva a tengerparton koktélt szürcsölve várnám azt amit a Jóisten ránk mért. Finom mohito koktél, mellette az asszonykám, körülöttünk a cicáink, és ha a halál után nincs is semmi, a halálomig akkor is a mennyországban érezhettem magam.

megmagyarazhatatlan megmagyarázhatatlan  világvége

 

 

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Legfrissebb bejegyzések

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />