Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

17  éves kortól lehet(ne)   vért adni

A kormány tervei szerint az eddigi 18 éves korhatárt 17 re szállítanák le, ami a véradáshoz szükséges , írta a Világgazdaság.
  Dexler Donát, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója is helyesli.

A korhatárt azért csökkentenék, hogy a segítségnyújtás e formájával minél korábban és minél szélesebb körben élhessenek a fiatalok. A 18 év alattiak természetesen csak szülői beleegyezéssel adhatnának vért - mondta Dexler.

véradás egészség

2900-zal kevesebben adtak vért tavaly, mint 2016-ban, és több mint 4700-zal csökkent a donorok száma 2015-höz képest.
A biztonságos betegellátáshoz naponta 1600-1800 véradóra van szükség, évente pedig nagyságrendileg 400 ezer egység vért vesznek le a donoroktól.

Mint rendszeres véradó. támogatom . :)

0 Tovább

legyél te is donor

Rékának őssejt donorra van szüksége.
A vérképzőrendszeri őssejtek átültetése ugyanis egészséges donorból betegbe (allogén transzplantációnak hívják ezt) hatékony gyógymódot jelent számos különböző betegségben – többnyire a vér- vagy az immunrendszer rosszindulatú megbetegedése esetén.

És innentől következzen Réka. A blogjáról idézek szó szerint:

„Borzalmas szégyennek tartom, hogy Magyarország ennyire rossz számokat produkál az őssejt-regiszter szerint. Én amióta itt vagyok, nyomom a gombot, hogy:
Emberek, menjetek el vért adni, legyetek donorok! 

– Én csak irányítottan Neked szeretném megnézetni magam.
– Azt nem tudod, a rendszer nem így működik. Ha regisztráltatod a véred őssejt-donorként, akkor ha az én életemet nem, más ember életét meg tudod menteni.

Nekem, ha nem jó, másnak nem adsz? Hogy is van ez?

Ha a te szeretteddel történik ez a buli, akkor bocs félek a tűtől, vagy felelősséggel jár, nem csináltatod meg? Lehet, hogy van a világon egy 12 éves kisfiú vagy egy 35 éves nő, akinek a TE őssejtjeid fogják megmenteni az életét. Én is várom a saját hősömet, tudod miért? Mert alig várom, hogy 5 év után hivatalosan is felkereshessem, üzenhessek neki ,és találkozni tudjak majd vele. Megölelhessem, kezet foghassak vele és könnytengerbe úszva boruljak a nyakába.

„Köszönöm, hogy megmentettél. Köszönöm, hogy visszaadtál a családomnak, a szeretteimnek és nem haltam bele 30 éves nőként a rákba. Köszönöm, hogy élhetek. Köszönöm, hogy nem kellett a halotti toromra összehívni Tolnát-Baranyát, hogy együtt sírjanak egy profil fotóm mellett a rántott húsuk felett zokogva, bepálinkázva. Köszönöm, hogy visszaadtál nekik és újra magukhoz ölelhetnek sírástól zokogva.”

Tényleg szeretnék minden jóérzésű embert megkérni, menjetek el donornak!

Tegyünk újra tisztába a gyereket, mert még mindig úgy látom vak homály van néhány ember fejében.

TOTÁL UGYANAZ, MINTHA ELMENNÉL VÉRT ADNI. A KARODBÓL FOGNAK ÉRTÉKES ŐSSEJTEKET KINYERNI A VÉRED SEGÍTSÉGÉVEL. Az a palack vér pedig egy transzpantációnál ÉLETET ment meg. Mindegy mi a vércsoportod” – írja Réka a blogjában.

Most itt az alkalom.

A Magyar Vöröskereszt ugyanis véradást szervez 

Gyertek el minél többen, hiszen a kórházaknak szükségük van a vérre, és ha teheted, jelentkezz a helyszínen őssejt donornak is. Ott pontosan el fogják mondani, ez mivel jár. Ingyen kapsz egy nagyon alapos orvosi kivizsgálást is.

Rékának és még nagyon sok embernek talán az életét mented meg.

Gondolj bele, hős lehetsz, és túl sokat nem kell ezért tenned!

Magyar Vöröskereszt https://veradas.hu/
 

forrás http://puszierzsi.hu/segits-rekanak/

0 Tovább

így tartsd a fogyókúrád

Tudom, hogy a szigorú fogyókúra inkább hátráltat, mint előrevisz. Az első 2 hétben igaz, hogy működik, de a kőkemény étrend mindig megbukik, mert az emberi anyagcsere szabályozó folyamatait kihagyja a számításból.

Mit jelent ez?

Azt, hogy az ellentmondást nem tűrő étrendek, NEM életszerűek, nem iktathatóak be az életedbe, és csak rövid ideig tudod őket végezni. Az anyagcsere lelassul, a szervezet védekezik, a sikertelenség 99% valószínűségű.

Tekintsünk együtt egy kicsit távolabb a diétánkban! Hogyan?


Neked, hétköznapi életet élőként, 80 évig vigyáznod kell a testedre, és úgymond "diétázunk" de csak azért, hogy jól érezzük magunkat, pörögjön az elménk, és közben jól is mutassunk.

Ez a valódi célunk. 80 év távlatában gondolkodunk, sőt még tovább, amikor a gyermekeinknek megtanítjuk, hogy sportoljanak, szeressék azt amit csinálnak, és ügyeljenek arra mit esznek.


Na most jön a csalónap! Csinálhatod?

Ez az, amikor stratégiáról beszélünk a fogyásban. A stratégia nem más, mint annak meghatározása hogyan juthatunk A pontból, B pontba. Ez azonban, 2 hétnél előrébb mutató gondolkodást igényel.

A lényeg az tehát, hogy megtaláljuk a kényelmes együttműködési pontokat, a diétád, azaz az étrended, az edzéseid, és az ÉLETED között. Ha ez nem jön létre, 99% esélyed van arra, hogy visszahízzuk, amit leadtunk.

A csalónap tehát alapvető fontosságú, akkor amikor 80 évig diétázunk. A diéta ilyen hosszú távon, pihenő és sprint időszakokból áll, de kisebb kilengésekkel.


Az alábbi 5, alaptétel abban segít, hogy megalkosd ezt a pihenő-sprint stratégiát a következő 80 évedre!

1. Egyél többet, néha!

A folyamatos diéta megviseli az anyagcserédet és kihat néhány olyan fontos zsírégető tulajdonságú hormonodra, mint a leptin. A leptin jelzi az agyadnak, hogy teli van-e a gyomrod, vagy éhes vagy.

A megfelelő válasz erre az anyagcserédet lassító folyamatra az, hogy stratégiailag időzített csalónapokat vezetsz be.

A leptin érzékenységed a kalória beviteled hatására szabályozódik. Ha kevés kalóriát fogyasztasz, a leptinszinted csökken. Ha több kalóriát fogyasztasz, a leptinszinted visszaáll az eredetire. Egy hét diéta után, a leptinszinted a béka feneke alatt van, de elegendő 1 nap ahhoz, hogy némi evéssel visszaállítsd az eredeti szintre.

Ha újra és újra, a helyére teszed az anyagcserédet a fogyókúrád során, stratégiailag időzített csalónapokkal, akkor akár egy sütit is ehetsz, miközben továbbra is fogysz. Minden 5-7 napban betehetsz egy csalónapot, hogy a zsírégető hormonjaid továbbra is a maximumom működjenek.

Ehhez NE FELEJTSD EL, hogy az kell, hogy a fogyókúrás napokon BETARTOD a diétád.

Ez a módszer a nagyobb túlsúly esetén működik. Egy fitnesz modell esetében, a csalónapon csak 1 csalóétkezés a megengedett.

2. Kreálj masszív kalória deficitet!

Egy kg zsír, kb. 2300 kalória. Ebből következik, hogy 1 kg zsír leadásához, kb. 2300 kalória értékű hiányt kell létrehoznod, miközben fenntartod a zsírégető módot a fenti módszerrel a testedben. Ha 10 kg zsírt szeretnél lefogyni, akkor kb. egy 23000 kalóriás deficitet kell felállítanod.

Megjegyzés: Ne felejtsük el, hogy 10 kg-nyi tiszta zsír, egyenlő lehet egy kb. 22-30 kilós fogyással, ugyanis közben vizet is vesztesz.

Közvetlenül egy csalónap után, a szervezeted begyújtja a zsírégető rakétáit, és ez a megfelelő időpont a mega-kalória-deficit megalapozására. Ezen a napon 2 dolgot csinálj:

→ Minimális kalória mennyiséget fogyassz, de az izomzatod leépítése ellen tedd meg az óvintézkedéseket bcaa aminosavakkal.

→Eddz egy picivel többet, hogy ezen a napon egy tonna kalóriát égess el!

Ezzel a módszerrel, akár pár nap alatt képes lehetsz 1 kg-ot veszíteni, miközben a diéták során, a heti 1 kg-nyi súlyvesztés nagyon jónak mondható.

3. Mi az a dinamikus vizes pohár?

A súlyod emelkedni fog egy ilyen csalónap után. Azonban nem kell megijedned, mert ez a súlynövekedés azért szükséges, hogy a következő héten, TÖBB zsírtól tudj megszabadulni. Mindent összevéve gyorsabban fogysz.

Az izmaidban, a szövetekben az energia, glikogén (ez a szénhidrátokból származó energia) és trigliceridek (ez a zsírokból származó energia) formájában tárolódik. Ha a csalónap után SOKAT és INTENZÍVEN edzel, sokkal gyorsabban kiürülnek ezek az energiaraktárak, mint csalónap nélkül.

Úgy gondolj erre, mint egy pohár vízre. A heti fogyókúrával kiüríted a poharad, majd a csalónappal telitöltöd. A csalónapot követő extra edzéssel alaposabban kiüríted a poharadat, mintha folytattad volna a fogyókúrád csalónap nélkül!

Ennek a dinamizmusnak az az eredménye, hogy a zsírégető hormonszinted a csúcson van, miközben az anyagcseréd is pörög.

Ez lehet az új stratégiád 2018-ra, és ebben van csalónap!

4. Állítsd meg az izomzatvesztést!

A valóság az, hogy a fogyókúrák 99 %-a, szignifikáns izomzatvesztéssel is jár. Ennek különböző következményei vannak.

Először is nem éred el, azt a külsőt, amire vágysz. Ha csak "vékony" akarsz lenni és rejtőzködni a ruháid alatt, akkor az izomvesztés a leggyorsabb út ehhez. De ha kerek női izomzatra vágysz, akkor hidd el nekem, hogy a meglévő izomzatod drága kincs.

Az izom = anyagcsere.

Minél nagyobb és erősebb izomzatod van, annál magasabb az anyagcseréd rátája. Ha megérted azt, hogy hogyan kombináld az étkezéseid az intenzív edzéssel, akkor az izomzatod erősödhet is, MIKÖZBEN fogyókúrázol.


Mindenképp iktass be súlyzós edzéseket is. Ha számít az idő, akkor ez gyors út.

5. Kéne egy jó támogatási rendszer Neked!

A támogató környezet nélkül nagyon kevesen képesek megtartani a súlyukat. Írok példákat, milyen erős tud lenni a nyomás, hogy ugyanúgy viselkedj, mint mások:

- A mai napig furcsán néznek rám, ha kihagyom a fagyit nyaraláskor.
- Gyanús, ha nem ebédelek. Ha nem vagy éhes, ne egyél. Akkor egyél, ha éhes vagy.
- Neheztelnek, ha vendégségben nem eszel. Jogod van ehhez!
- Jogod van ahhoz, hogy önmagad legyél minden helyzetben!

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Legfrissebb bejegyzések

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />