Pár nap múlva itt a világvége! Nem vicc, egy ismerősöm bátyjának a padtársának a gimnáziumi szobatársa mesélte, hogy vannak kapcsolatai a NASA-nál és nem mondják el az embereknek, hogy ne legyen pánik, de pár nap múlva egy meteor csapódik a földbe.

Akkora a meteor, hogy még Bruce Willis is 3 hétig furkálna mire egy kis részét fel tudnák robbantani és egyébként sem ér rá, mert a Die Hard 28-at forgatják Budapesten.

Szóval a vég közeledik és Te mit fogsz tenni? Folytatod a munkád, mert hátha a főnököd a túlvilágon is a főnököd lesz?

Több mint 10 embert kérdeztem meg mit tenne, ha pár nap múlva egy meteor csapódna a földbe. 3 kocsmatöltelék azt mondta ha nem fizetek semmit akkor ne kérdezgessek baromságokat és amúgy is elállom a napot. Bent voltunk a kocsmában így a napos dolgot nem értettem, de mivel nem akartam fizetni semmit nem faggattam őket tovább. Sokkal értelmesebb választ nem kaptam senkitől, de azért voltak érdekességek.

Volt aki fél órán át ecsetelte, hogy hatalmas barlangrendszert építene ki, nyílásokkal a folyóknál, hogy legyen ivóvíz, már már rajzolta volna a terveket amikor közöltem, hogy csak pár napja lenne. Ekkor csak rám nézett és azt mondta, hát fiam akkor innék egy nagy fröccsöt.

Volt aki azt mondta megtenne mindent ami eddig tiltott volt, a kolléganő hanyatt döntésétől a főnök megverésén át, egészen a helyi önkormányzat felgyújtásáig. Eddig ezeket nem merte megtenni, de rögtön megtenné ha a világvége közeledne. Közöltem vele, hogy ha eddig kibírta akkor kár lenne az utolsó napokban az ördögnek adnia a lelkét, de ő akkor már képzeletben benzint locsolt mindenfelé, így magára hagytam.

Volt aki politikára terelte a dolgot és beakarta bizonyítani, hogy az MSZP tehet az egész meteor ügyről, de olyan is volt aki szerint hagy jöjjön csak, legalább a sok – síp síp síp síp – ember elpusztul és akkor a természet új esélyt kap, az ember jelenleg mindent csak szét -síp síp- és jöjjön csak a pusztulás!

Én úgy gondolom a világvégét nem fogják tudni meghatározni. Az ember szeret istent játszani, de az univerzum töredékét ha ismerjük, fogalmuk sincs az igazi természeti erőkről. A világvégén nem érdemes gondolkodni, mert egy pillanat lesz csak. Lehet fél óra múlva mindennek vége, úgyhogy nem ártana egy üzenetet dobnod a szeretteidnek, hogy csak azt akartam hogy tudd, szeretlek.....
Gondolj bele, ha nem teszed meg, vajon megbánod? Túl kevésszer mondjuk hogy szeretlek és mit veszíthetsz?

Hogy én mit csinálnék ha tudnám, hogy közeleg a világ vége?

Fene tudja én mit csinálnék. Örülnék mert a természet tényleg csak akkor kap egy új esélyt ha az ember eltűnik a föld színéről ,de természetesen sajnálnám az ártatlan embereket. Azt hiszem összegyűjteném a szeretteimet és egy kis szigetre elutazva a tengerparton koktélt szürcsölve várnám azt amit a Jóisten ránk mért. Finom mohito koktél, mellette az asszonykám, körülöttünk a cicáink, és ha a halál után nincs is semmi, a halálomig akkor is a mennyországban érezhettem magam.

megmagyarazhatatlan megmagyarázhatatlan  világvége