Hallottál már az üzleti élet egyik legfontosabb szabályáról, a Pareto-elvről? Akár igen, akár nem, ezt a cikket érdemes elolvasnod, mert a Pareto-hatékonyság segítségével az álláskeresésben és a munkádban is sokkal sikeresebb lehetsz.

A Pareto-elv, vagy más néven a 80-20-as szabály, lényegében azt mondja ki, hogy az eredmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza...

De miért fontos ez?

A szabályszerűség első megfigyelője, egy olasz közgazdász, Vilfredo Pareto volt, aki 1896-ban számításokkal támasztotta alá, hogy Olaszországban a földterületek 80%-át a népesség 20%-a birtokolja. Azóta számos kutatás bizonyította, hogy a Pareto-elv az élet szinte minden területén érvényesül.

Íme néhány példa:

  • az adóbefizetések 80%-a az adófizetők 20%-ától származik;
  • a vállalatoknál az üzleti eredmény 80%-át az ügyfelek 20%-a adja;
  • egy országban az egészségügyi szolgáltatások és kiadások 80%-át a lakosság 20%-a veszi igénybe;
  • az emberek a munkaidejük 20%-ában végeznek olyan feladatokat, amelyek az eredményeik 80%-át adják.

És hogy jön ez az álláskereséshez? Miért beszélek a Pareto-elvről?

Kérdés: mivel töltik ma az álláskeresők az álláskeresésre fordított idejük 80%-át? Az én megfigyelésem szerint azzal, hogy állásportálok ajánlatait böngészik, és álláshirdetésekre pályáznak.

A statisztikák szerint viszont a munkáltatók csak az új munkatársak 20%-át veszik fel álláshirdetéseken és munkaerő-közvetítő cégeken keresztül. 

Tehát az álláskeresők olyan álláskeresési technikákra illetve csatornákra fordítják az idejük és energiájuk 80%-át, amiken keresztül a munkáltatók csak az üresedéseik 20%-át töltik be.

Ez egy olyan fontos megállapítás, hogy olvasd is el még egyszer!

Abban megegyezhetünk, hogy ez nem egy jó arány.

Úgy tűnik tehát, hogy a Pareto-elv az álláskeresésben is érvényesül, csak hát a legtöbb álláskereső éppen a 'rossz oldalán' van. Hiszen az idejük 80%-át olyan tevékenységre fordítják, ami csak a sikeres elhelyezkedések 20%-át eredményezi…

Mi lenne, ha megfordítanánk ezt az arányt?

Mi lenne, ha az álláskeresés során az időd nagyobb részében olyan álláskeresési stratégiákat alkalmaznál, amelyekkel a cégek az állásaik 80%-át töltik be?

Tehát mi lenne, ha nemcsak álláshirdetésekre pályáznál, hanem az összes olyan álláskeresési technikát is bevetnéd, amivel a munkáltatók az új állásaikat betöltik?

A hatás általában óriási!

Ez a stratégia nagyban hozzájárul ahhoz, hogysokan ugyanis 2-3 hónap alatt úgy tudnak elhelyezkedni, hogy közben több állásajánlatot is elnyernek. Ráadásul olyan munkát találnak és nyernek el, amit szeretnek csinálni, és rendesen meg is fizetik őket.

Milyen egyéb álláskeresési technikákat kellene alkalmaznod?

 

A statisztikai hivatal adatai szerint Magyarországon a gazdasági társaságoknál (Zrt., Nyrt., Kft., Bt. stb) dolgozó munkavalók:

  • 27%-a nagyvállalatoknál dolgozik;
  • 73%-a pedig kis és középvállalatoknál, azaz KKV-knál dolgozik.

Mégis az álláskeresők túlnyomó többsége elsősorban nagyvállalatokhoz pályázik (már csak azért is, mert a fizetett álláshirdetések többségét is ők adják fel). Így azonban máris jelentősen lecsökkentik az elhelyezkedési esélyeiket, hiszen figyelmen kívül hagyják a potenciális munkáltatók és állások közel 80%-át.

(A besorolás szerint egyébként egy 10 milliárd forintos árbevétellel rendelkező 230 fős cég is KKV-nak minősül...)

Ha állást keresel vagy pályát szeretnél módosítani, akkor az összes olyan potenciális munkáltatóra "lőnöd" kellene, nem csak az ismert nagyvállalatokra. Erről írtam tegnap http://szebelet.reblog.hu/ismerosok-utjan-konnyebb-munkat-talalni

 

Ám ha most nem is keresel állást, mert van munkád és szereted csinálni, a Pareto-elv biztosan a te területeden is érvényesül. Figyelj oda erre, és a munkádban is sokkal sikeresebb leszel.

További jó hétvégét kívánok :-)