Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

így tartsd a fogyókúrád

Tudom, hogy a szigorú fogyókúra inkább hátráltat, mint előrevisz. Az első 2 hétben igaz, hogy működik, de a kőkemény étrend mindig megbukik, mert az emberi anyagcsere szabályozó folyamatait kihagyja a számításból.

Mit jelent ez?

Azt, hogy az ellentmondást nem tűrő étrendek, NEM életszerűek, nem iktathatóak be az életedbe, és csak rövid ideig tudod őket végezni. Az anyagcsere lelassul, a szervezet védekezik, a sikertelenség 99% valószínűségű.

Tekintsünk együtt egy kicsit távolabb a diétánkban! Hogyan?


Neked, hétköznapi életet élőként, 80 évig vigyáznod kell a testedre, és úgymond "diétázunk" de csak azért, hogy jól érezzük magunkat, pörögjön az elménk, és közben jól is mutassunk.

Ez a valódi célunk. 80 év távlatában gondolkodunk, sőt még tovább, amikor a gyermekeinknek megtanítjuk, hogy sportoljanak, szeressék azt amit csinálnak, és ügyeljenek arra mit esznek.


Na most jön a csalónap! Csinálhatod?

Ez az, amikor stratégiáról beszélünk a fogyásban. A stratégia nem más, mint annak meghatározása hogyan juthatunk A pontból, B pontba. Ez azonban, 2 hétnél előrébb mutató gondolkodást igényel.

A lényeg az tehát, hogy megtaláljuk a kényelmes együttműködési pontokat, a diétád, azaz az étrended, az edzéseid, és az ÉLETED között. Ha ez nem jön létre, 99% esélyed van arra, hogy visszahízzuk, amit leadtunk.

A csalónap tehát alapvető fontosságú, akkor amikor 80 évig diétázunk. A diéta ilyen hosszú távon, pihenő és sprint időszakokból áll, de kisebb kilengésekkel.


Az alábbi 5, alaptétel abban segít, hogy megalkosd ezt a pihenő-sprint stratégiát a következő 80 évedre!

1. Egyél többet, néha!

A folyamatos diéta megviseli az anyagcserédet és kihat néhány olyan fontos zsírégető tulajdonságú hormonodra, mint a leptin. A leptin jelzi az agyadnak, hogy teli van-e a gyomrod, vagy éhes vagy.

A megfelelő válasz erre az anyagcserédet lassító folyamatra az, hogy stratégiailag időzített csalónapokat vezetsz be.

A leptin érzékenységed a kalória beviteled hatására szabályozódik. Ha kevés kalóriát fogyasztasz, a leptinszinted csökken. Ha több kalóriát fogyasztasz, a leptinszinted visszaáll az eredetire. Egy hét diéta után, a leptinszinted a béka feneke alatt van, de elegendő 1 nap ahhoz, hogy némi evéssel visszaállítsd az eredeti szintre.

Ha újra és újra, a helyére teszed az anyagcserédet a fogyókúrád során, stratégiailag időzített csalónapokkal, akkor akár egy sütit is ehetsz, miközben továbbra is fogysz. Minden 5-7 napban betehetsz egy csalónapot, hogy a zsírégető hormonjaid továbbra is a maximumom működjenek.

Ehhez NE FELEJTSD EL, hogy az kell, hogy a fogyókúrás napokon BETARTOD a diétád.

Ez a módszer a nagyobb túlsúly esetén működik. Egy fitnesz modell esetében, a csalónapon csak 1 csalóétkezés a megengedett.

2. Kreálj masszív kalória deficitet!

Egy kg zsír, kb. 2300 kalória. Ebből következik, hogy 1 kg zsír leadásához, kb. 2300 kalória értékű hiányt kell létrehoznod, miközben fenntartod a zsírégető módot a fenti módszerrel a testedben. Ha 10 kg zsírt szeretnél lefogyni, akkor kb. egy 23000 kalóriás deficitet kell felállítanod.

Megjegyzés: Ne felejtsük el, hogy 10 kg-nyi tiszta zsír, egyenlő lehet egy kb. 22-30 kilós fogyással, ugyanis közben vizet is vesztesz.

Közvetlenül egy csalónap után, a szervezeted begyújtja a zsírégető rakétáit, és ez a megfelelő időpont a mega-kalória-deficit megalapozására. Ezen a napon 2 dolgot csinálj:

→ Minimális kalória mennyiséget fogyassz, de az izomzatod leépítése ellen tedd meg az óvintézkedéseket bcaa aminosavakkal.

→Eddz egy picivel többet, hogy ezen a napon egy tonna kalóriát égess el!

Ezzel a módszerrel, akár pár nap alatt képes lehetsz 1 kg-ot veszíteni, miközben a diéták során, a heti 1 kg-nyi súlyvesztés nagyon jónak mondható.

3. Mi az a dinamikus vizes pohár?

A súlyod emelkedni fog egy ilyen csalónap után. Azonban nem kell megijedned, mert ez a súlynövekedés azért szükséges, hogy a következő héten, TÖBB zsírtól tudj megszabadulni. Mindent összevéve gyorsabban fogysz.

Az izmaidban, a szövetekben az energia, glikogén (ez a szénhidrátokból származó energia) és trigliceridek (ez a zsírokból származó energia) formájában tárolódik. Ha a csalónap után SOKAT és INTENZÍVEN edzel, sokkal gyorsabban kiürülnek ezek az energiaraktárak, mint csalónap nélkül.

Úgy gondolj erre, mint egy pohár vízre. A heti fogyókúrával kiüríted a poharad, majd a csalónappal telitöltöd. A csalónapot követő extra edzéssel alaposabban kiüríted a poharadat, mintha folytattad volna a fogyókúrád csalónap nélkül!

Ennek a dinamizmusnak az az eredménye, hogy a zsírégető hormonszinted a csúcson van, miközben az anyagcseréd is pörög.

Ez lehet az új stratégiád 2018-ra, és ebben van csalónap!

4. Állítsd meg az izomzatvesztést!

A valóság az, hogy a fogyókúrák 99 %-a, szignifikáns izomzatvesztéssel is jár. Ennek különböző következményei vannak.

Először is nem éred el, azt a külsőt, amire vágysz. Ha csak "vékony" akarsz lenni és rejtőzködni a ruháid alatt, akkor az izomvesztés a leggyorsabb út ehhez. De ha kerek női izomzatra vágysz, akkor hidd el nekem, hogy a meglévő izomzatod drága kincs.

Az izom = anyagcsere.

Minél nagyobb és erősebb izomzatod van, annál magasabb az anyagcseréd rátája. Ha megérted azt, hogy hogyan kombináld az étkezéseid az intenzív edzéssel, akkor az izomzatod erősödhet is, MIKÖZBEN fogyókúrázol.


Mindenképp iktass be súlyzós edzéseket is. Ha számít az idő, akkor ez gyors út.

5. Kéne egy jó támogatási rendszer Neked!

A támogató környezet nélkül nagyon kevesen képesek megtartani a súlyukat. Írok példákat, milyen erős tud lenni a nyomás, hogy ugyanúgy viselkedj, mint mások:

- A mai napig furcsán néznek rám, ha kihagyom a fagyit nyaraláskor.
- Gyanús, ha nem ebédelek. Ha nem vagy éhes, ne egyél. Akkor egyél, ha éhes vagy.
- Neheztelnek, ha vendégségben nem eszel. Jogod van ehhez!
- Jogod van ahhoz, hogy önmagad legyél minden helyzetben!

0 Tovább

Barátaink többet keresnek! Mit tegyünk? 

Biztosan veled is előfordult már, hogy a barátaiddal nem voltál anyagilag közös nevezőn: vagy te voltál jobban eleresztve náluk, vagy éppen fordítva. Könnyű rávágni, hogy az igazi barátság elbírja az ilyen dolgokat, ám a helyzet természetesen nem ennyire egyszerű.

Kezdjünk is bele csak lazán az elejénAmikor barátok vagy ismerősük nagyon eltérő anyagi helyzetben vannak, akkor ebből gyakran fakad konfliktus, sőt harag. A harag ilyenkor természetes, a kérdés inkább az, hogy ezt mennyire tudjuk mi magunk kezelni. Érdemes nem félvállról venni a dolgot, mert az ilyen fajta harag láthatatlanul tehet tönkre kapcsolatokat. Fel kell készülni rá már, mint Amerikában. Ott már a gyerekeket tanítják tőzsdézésre. Mikor vegyél vagy adjál el például Apple részvényeket a piacon. Az elmúlt fél évben +50%-ot emelkedett a telefon óriás árfolyama, amely nagyon sok embert lázba hozott.

Amikor látod a barátod családját közlekedni!

A pénzügyi harag hatása még rosszabb anyagi helyzetbe sodorhat bennünket, hiszen vagy a hosszú távú pénzügyi céljainkat adjuk fel, vagy az anyagi csőd felé hajt bennünket. Rossz hír, hogy kapcsolataink is rámehetnek a dologra, ugyanis ilyen helyzetben hajlamosak vagyunk neheztelni azokra, akiknek éppen jobban megy nálunk. Testvérek között gyakori például, hogy valamelyik fél úgy érzi, hogy a másik többet kap a szülőktől, ami neheztelést, haragot szül. Aki többet kap, az általában tisztában van az igazságtalansággal, ám ő többnyire a szülőkre hárítja a felelősséget. Ez a fajta kapcsolati neheztelés könnyen tönkre tehet barátságokat, családi kapcsolatokat.


harag haragsprint

Másfajta neheztelés, amikor úgy érezzük, hogy tehetősebb ismerőseink nem méltóak a jobb életre, hogy többet keressenek nálunk. Ez a politikában is gyakori, mint Magyarországon, amikor a felek azt igyekeznek a másikról elhitetni, hogy érdemtelenül, igazságtalanul, akár törvénytelenül gazdagodott meg. De gondolom persze ez lehet igaz. Más országokban is kezd trendi lenni. De TE hogy fogsz boldogulni??

Mit tegyünk, ha látjuk is a házukat? 

A harag elengedése egy dolog LEHET, de a barátainkkal kapcsolatban nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen velük nap, mint nap beszélünk, találkozunk. Ezért a nagy anyagi különbség náluk állandó konfliktusforrás lehet.

Segíthet a pénzügyi stabilitásunk fenntartásában, ha hónap elején minden számlánkat kifizetjük, illetve félre teszünk tervezett pénzügyi céljainkra. Ezzel arra kényszerítjük magunkat, hogy csak a fennmaradó összeget költsük csak el.

Shannon McNay pénzügyi író trükkje is beválhat: amikor meg volt szorulva, akkor ő mindig csak a desszertnél csatlakozott az étteremben vacsorázó barátaihoz. :)

Jó módszer az is, ha visszafogjuk a személyes étkezésekre szánt költéseket, például azzal, hogy a munkahelyre viszünk magunkkal ebédet, és amit ezzel megspórolunk, azt a barátainkkal való találkozókra fordítjuk. Így a családi kassza úgy maradhat stabil, hogy közben a társadalmi életünk is működik. SŐT úgy is működhet ez az egész ÁLOMCÉL, hogy folyamatosan képzed magad és megtanulod a milliomos gondolkodását és folyamatosan részt veszel képzéseinken. Ha nincs pénzed? Szerezz! Mindenki felnőtt már és tudja mit akar elérni az életben. Ez nem lehet kifogás.

A pénzügyi harag ráadásul még tovább ronthatja az anyagi helyzetünket, mert az ember ilyenkor hajlamos megfeledkezni a realitásokról, és átvenni a tehetősebbek költési szokásait. Ez pedig egyenes út a csődhöz. A másik rossz reakció, amikor azért, hogy lépést tartsunk másokkal, feladjuk pénzügyi terveinket, például abba hagyjuk a nyugdíjmegtakarítást, netán az új lakás megvásárlására félre tett pénzünket éljük fel. Ezért kell egy olyan számlára folyamatosan félrerakni, amelyet egy mentor tud felügyelni megfelelő szaktudással. 

0 Tovább

tanulni ..tanulni

Hát komolyan nem tudom, hogy Neked való-e az, amit egy amerikai elnöktől hallottam (és komolyan hiszem, hogy igen)
...és ami Téged is sikeressé tehet. Úgyhogy ne olvasd el, csak ha ott buzog benned a tetterő és a tűz...különben "fájni" fog...

NNincs harag bennem, akkor se ha nem hallgatsz rám..

Theodore Roosevelt 1899. április 10-én Chicago-ban így kezdte "A tevékeny élet tana" címen elhíresült beszédét:

"Nem a hitvány tespedtség, hanem a tevékeny élet tanát kívánom hirdetni, a gürcölő és törekvő életét, a keményen dolgozó és küzdelmes életét. Hirdetni a sikernek azt a legmagasabb formáját, amely nem annak az embernek jő el, ki csupán könnyű békességre vágyik, hanem annak, ki nem hátrál meg a veszélyek előtt, a nehézségek vagy a keserű gürcölés előtt, és aki mindezekből elnyeri a ragyogó végső diadalt.

Hitvány tespedtségben élni, olyan békességben, mely csupán a nagy dolgokért való küzdés utáni vágyakozás vagy képesség hiányából fakad – aligha méltó egy nemzethez vagy az egyénhez."

Oké, most képzeld el, hogy egy igazán "tökös", bátor ember vagy, akit nem rettent meg a világ sok piszkos trükkje. 

Aki minden körülmény ellenére megállíthatatlanul megy előre. 

Aki soha nem adja fel. 

Aki elég erős ahhoz, hogy legyőzze önmagát, és nem hagyja, hogy "belső ellensége" folyton megállítsa az úton.

Aki el akarja mondani a piacnak, hogy tényleg jó. 

Aki nem óvatoskodik, hanem ésszerű kockázatot vállalva kitűnik a többiek közül.

Aki mer más lenni, és még csak véletlenül sem áll be a "nagy tömegbe", és nem hajlandó ugyanazt a száraz, unalmas szöveget nyomatni, mint a többiek.

Nagyon-nagyon-nagyon kevés ilyen ember van . Nagyon kevés.

A legtöbben a "belső ellenség" (az ego) rabjai...aki félelemben tartja őket...aki elvesz minden lehetőséget tőlük...aki ráadásul olyan "logikus" kifogásokat ad a szájukba, amit saját maguk is elhisznek.

És közben (feleslegesen) haragszanak másra, a fönökre, a buszvezetőre, Istenre, a világra...

Ezzel csak az a baj, hogy ennek a hatására a "semmi" lesz a cégük célja...mert az unalmas "átlagosság" egyenlő a semmivel. Sajnos.

Ők azok, akik nyegle próbálkozásként élik az életüket, és csak alig-alig haladnak előre.

Pedig a tanulás kihúzná őket ebből az ingoványból.

Persze, őket úgyis megállítja az egójuk ilyeneket súgva: 

- Neked ez nem megy. 

- Nálad ez nem működik. 

- A te helyzeted, bármid más, úgyhogy ne is erőlködj. 

- A múltkor is próbálkoztál, és nem sikerült. 

- Kevés vagy ehhez. 

- Úgysem tudod megtanulni. 

- Nincs is rá időd. 

- Mikor akarsz még a tanulással is foglalkozni? 

- Különben is, ez csak hókusz-pókusz, semmi más.

És így tovább.

És ők lesznek azok, akik végül nem tanulnak...nem mernek belevágni...nem tesznek semmi bátrat, erőteljeset, igazán egyedit.

Roosevelt a beszédében ezt említette:

"Ezek az emberek félnek a tevékeny élettől, s félnek az egyetlen nemzeti élettől, melyet igazán megéri élni. Abban a zárkózott életben hisznek, amely kiszívja a nemzet és az egyén bátor erényeit..."

Te hány ilyen rettegő embert ismersz? Sokat?

Mert gondolj csak bele: az egész élet egyik fő ismérve a kockázatvállalás.
És aki ezt nem vállalja fel, vajon mi célból lett ?

De vajon ez elég?

Nem akarod megmutatni a világnak, hogy milyen erős vagy? 

Hívd fel magadra a figyelmet!

A lényeg, hogy tanuld meg legalább az alapokat.

Engem nem érdekel kitől tanulsz. Az érdekel, hogy tanuld meg használni a szavak erejét.

Aztán, amikor már megy a dolog, és jönnek az eredmények, dicsekedj nekem velük...nem számít, kitől tanultad meg.

Hallani szeretném a siker történetedet (nem a panaszt - azzal tele a padlás - főként a fenti okok miatt).

De , egyet ne feledj:

A tanulás NEM az, amikor valamit egyszer-kétszer elolvasol...majd elkönyveled, hogy "Ezt már tudom".

Ez nagyon fontos!

A tanulás egy folyamat...kísérlet...hiba...kísérlet...hiba...stb. és végül jönnek az eredmények...eleinte kisebbek, aztán egyre nagyobbak.

De elsőre biztosan nem fog menni.

Hadd fejezzem be - stílszerűen - Roosevelt szavaival:

"Elbukni kemény dolog, de sokkal rosszabb soha meg nem próbálni célt érni. Ebben az életben semmit nem kapunk meg, csak erőfeszítések árán.

Sokkal jobb merni nagy dolgokkal próbálkozni és dicsőséges győzelmeket aratni – legyenek bár kudarcokkal tarkítva –, mint egy szinten maradni azon nyomorult lelkekkel, kik se nem örvendenek sokat, se nem szenvednek sokat, mivel a szürke félhomályban élnek, ami sem győzelmet, sem vereséget nem ismer."

0 Tovább

a tv ma...

A televízió megöli a családtagok közötti kommunikációt...

..20 éve, a kereskedelmi tévék térhódításával ezt a sötét jövőt vizionálták több helyen..

amikor még ESEMÉNY  volt egy film vagy a sorozat új része..mikor még nem minden családnál volt készülék, így esténként a  "szerencsésebb" családoknál volt a mozi.. :)

..hol vagyunk ma már... az okos telefonok korában ettől..

A fiatal generáció mindössze 28%-a kapcsolja be a televíziót: számukra már az okostelefon, a PC és a laptop jelenti a médiafogyasztás központját – derült ki a Jófogás és a GKI több mint 10 ezer aktív internetezőt bevonó kutatásából. A legtöbb audiovizuális tartalmat még mindig otthon fogyasztjuk, de a korábban tévézésre fordított idő egyre inkább tolódik az internet irányába.

tvsprint tvnézés

 el kell fogadnod, hogy nagyon felgyorsult a világ.
Az online világ pedig még gyorsabb.
Ha ebben a környezetben meg akarod állni a helyedet, szükséges lesz olyan
dolgokat tenned, amiket korábban nem tettél.
Szükséges lesz elfogadnod néhány olyan körülményt, ami elsőre akár
kényelmetlennek, sőt akár zaklatásnak is tűnhet, de mégsem így van.

Nézni - egy dolog.
Látni, amit nézünk - egy másik dolog.
Megérteni, amit látunk - egy harmadik dolog.
Tanulni abból, amit megértettünk – az már tényleg nem semmi.
De CSELEKEDNI, az alapján, amit megtanultunk – CSAK EZ AZ, AMI SZÁMÍT

0 Tovább

egy gondolat..

Hallottál Jacque Frescoról, a Vénusz projekt megálmodójáról?


Én személy szerint lemaradtam arról, hogy ő májusban itt hagyott minket. 101 évesen ment el, de amit maga után hagyott, az szerintem megváltoztatta a világot és hosszú távon, életének hatása csak ezután fog igazán virágba borulni.

Én rengeteg olyan dologért már nem küzdök, amik korábban kifejezetten fontosak voltak.

És sok olyan dolog lett fontos, amelyek korábban meg sem érintettek.

És sokakat ismerek, akik ugyanígy vannak ezzel. Tehát a kisöreg tényleg megváltoztatta a világot.


Ez az ember még beszélgetett Einsteinnel, és lehetősége volt egy évszázadon át megfigyelni a világ és az emberek viselkedését.

És amit megfigyelt, azt gondolom mindenkinek a szívéig kellene, hogy hatoljon.

Itt van az egyik legjobb beszéde, amit közel száz évesen tartott. Tele energiával, végig állva beszélt. Sem bot, sem járókeret, sem szék nem kellett neki. Amikor ezt a felvételt először láttam, azt hittem még legalább 50 év van a kisöregben, és terveztem, hogy egyszer még személyesen is találkozok vele. Sajnos idén májusban elment.

De, ezeket a gondolatokat itt hagyta még örökül:

Jacque Fresco legnagyobb beszéde>>>

 

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />