Az 1950 -es évek hatalmas változást hoztak az évszázadok óta meglévő, családi-és kapcsolati modellbe.
A kicsit több mint fél évszázad alatt az egész életmódunk többet változott , mint előtte ezer év alatt.
Táplálkozási, öltözködési szokásaink mások, de másképp is dolgozunk, több szabadidőnk lett, ismerkedési, barátkozási és társkeresési szokásaink is nagyot változtak, melyekre új iparágak és addig nem létező munkakörök létesültek, mások megszűntek és még mennyi fog a következő években? 

Mindezek nagy hatással lettek családunkra, kapcsolatainkra.

Megszűntek a több generációs családok, ahol addig a legidősebb férfi volt az Úr.
Ritka kivétel hogy a nagyszülőkkel élnek a felnőttek és nőnek fel az unokák az is inkább gazdasági kényszer.
Legszembetűnőbb változás a nőknél a munkavállalás, következménye az óvodák és napközis iskolák, a bébi-szitterek és a bejáró nők (hisz ha anya dolgozik kevés ideje s ereje marad a házi munkára ).
S erre épültek azok az ipar ágak ( az online bevásárlás, a  takarító szolgálatok, az étel házhoz szállítás stb) , melyek a felmerülő igényeket elégíti ki.
Na és az egyenjogúság keretében a férfiak is kiveszik a részüket a házi munkából.

És újdonságként robbant be a válás ennek következményei és ezt kiszolgáló iparágak, társkeresők, szingli szállások, valamint azt ezt megelőző folyamatok ( a válások egyötöde a facebookon eltöltött idő és az ott írtak miatt következik be).

A generációk különélése is fokozta a digitális forradalmat, hisz ma már senki se csodálkozik ha a nagyi az unokájával a facebookon beszélget :) .
A mobil s az internet cégek és munka helyek sokaságát hozta el s győzzük le általa földrajzi távokat.
Ugyanakkor veszélyes folyamatokat is elindíthat, mert ha össze is jönnek egy helyen az emberek, bele merülnek a kütyüikbe, s társas magányban ücsörögnek.Sokan városokban élnek a falvak s a kertes házak ki halnak így nincs is igényük  családi kapcsolatokra legfeljebb telefonálnak..
Így sokuknak nincs is valós otthona csak egy alvó hely a szórakozás s a munka között.

Ők már nem is igényelik, de lehetőségük sincs a családra, ezért van nagy kereslet az egyszemélyes lakásokra s az ő igényeiket is kielégítik a nőknél felsoroltak mellett a szórakozó helyek.

Japán a legkirívóbb ebben:
- magányosok országa és nem szólnak egymáshoz az utcán buszon s kerülik szem kontaktust is,
-mindent automatából vesznek,
-pici a lakásuk ahol házi állat se fér el ezért olyan bárokba járnak ahol lehet cicát simogatni,
-időseikről betegeikről robotok gondoskodnak.

Szép új világ!!

Ha túl sokáig vársz a megfelelő alkalomra, azon kaphatod magadat, hogy az alkalom már régen odalett, és te túl későn próbálod menteni a menthetőt. Ne késlekedj, inkább ugorj előbb fejest, mint hogy utólag próbáld bizonygatni, hogy te már készen álltál.

Egy bölcs mondás úgy tartja, a mennyország kapuján csak párosával lehet belépni, meg is tapasztalhatod ennek a mondásnak a bölcsességét. Megtapasztalhatod, hogy ha többen vagytok, minden sokkal könnyebb. Elég, ha ketten ugyanazzal foglalkoztok, de ha még többen gyűltök össze egy ügy érdekében, akkor még sikeresebbek lesztek.

Mindig is Hittem abban, hogy lehet másként élni, hogy lehet örömmel végzett munkát is választani, hogy lehetséges e Földön boldogan élni. Ma már tudom, mert élem. S hiszek abban, hogy ez mindenkinek sikerülhet.