Gondolnád, hogy a  sok kacat az otthonodban még az egészségedre is negatív hatással lehet? 
Kutatások szerint nemcsak a koncentrációt nehezíti, hanem egyéb káros hatása is lehet a polcokon sorakozó holmiknak, az ott felejtett tárgyaknak és elszórt dolgoknak.

Elmész otthonról, és ottmarad a kávés csésze mosatlanul a konyhapulton, illetve a szekrényből feleslegesen kivett ruhák a földön... Persze, amikor hazaérsz az az első, hogy ezt elmosogatod és a ruhákat is visszateszed a szekrénybe. Természetesen. Vagy nem... Vagyis inkább attól függ. Ne aggódj, mindenkivel előfordul, hogy a hétköznapokhoz tartozó rohanás miatt egy kicsit megcsúszik a lakás rendben tartásával, aztán jó esetben ezt hétvégén pótolja.
De nem csak ezekről a rendetlenül hagyott dolgokról van szó.

8 okom van , hogy egyszer és mindenkorra megszabadulj a felesleges dolgoktól!

1. Stresszesebbnek érezheted magad

Mivel általában úgy gondolják, hogy a ház rendben tartása az nő feladata,
a túl sok rendezetlenül hagyott holmitól egyszerűen stresszesek lesznek ők, mivel a kuplerájt vereségként könyvelik el magukban.
Az otthonodat bármikor olyanná varázsolhatod, amit igazán tudsz szeretni.

Nem kell minden holmit megtartani, ne félj attól, hogy megválj a feleslegtől és ezáltal egyszerűbb legyen rendet tartani a házban.

2. Lehet, hogy emiatt eszel túl sokat.

A szakértők szerint a stresszre sokan evéssel reagálnak. (Lehet te is csak nem vallod be ).
Ha a rendezetlen otthonod miatt stresszesnek érzed magad, akkor simán hozzájárulhat a túlevéshez és így akár elhízáshoz is vezethet...

3. Fáradtabb lehetsz a kelleténél

Mivel a tested több energiát használ fel a stressz leküzdésére, így már önmagában emiatt is fáradtabbnak érezheted magad és sokkal nehezebbé teszi a koncentrációt, eltereli a figyelmet, így több energia kell az információ feldolgozására.

4. Nehezebben hozol döntéseket

Mivel az agyi kapacitásod nagy részét elveszi az ezzel járó stressz, és a figyelem összpontosítása, és fáradtabb vagy, így előfordulhat, hogy többször hozol rossz döntést, mint egyébként tennéd.

5. Valószínűleg pénzbe is kerül

Ha a posta hegyekben áll, hajlamosabb vagy elveszíteni, elkeverni például a számlaleveleket, így később fizetheted be, vagy akár el is maradhat a fizetés, ami miatt végül kamatot kell fizetned. Vagy ha a kupi miatt nem találod az egyik kedvenc cipődet, körömlakkodat, táskádat és veszel egy extra darabot belőlük, pedig nem kellett volna, akkor is forintokban mérhető a kár.

6. Lehet, hogy ezért késel el állandóan?

Hányszor mérgelődtél már reggel azon, hogy nem találsz valamit, és indulnod kéne? A rendezetlen holmik miatt, akár a munkahelyedről is elkéshetsz, ami azért nem olyan jó móka.

7. Kevésbé higiénikus a lakás

Ha a polc tele van csetreszekkel, a konyha pult pedig ki sem látszik a mosatlan edények alól, akkor gyakorlatilag ideális tanyát biztosítasz a különböző baciknak és kártevőknek.
Egy telepakolt polcot, konyhaszekrényt nehezebb is tisztán  tartani.

8. Balesetveszélyes!

Ha a földön hagyod este a levetett ruhát, másnap reggel vigyázz, nehogy eless bennük!
Beütheted bármely testrészed.
Vagy ha egyre több gyertyatartóval, padlóvázával, virágtartó állvánnyal dekorálod a nappalit, szintén vigyázz, hogy ezek nehogy eldőljenek, összetörjenek és megvágd magad.
Gyerekek vagy kis háziállatok társaságában sem túl biztonságos az ilyen környezet.