Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

mi a gond a pénzzel?

Régen, a kollégáimmal , volt egy kedvenc mondásunk, főleg március
környékén idézgettük a kávészünetekben, cinkosan kacsintva
egymásra.
A mondás így szólt: Amíg csak fizetgetnek, addig én csak dolgozgatok...

Jókat röhögtünk ezen, és azért pont március környékén volt
ez aktuális mindig, mert mindig tavasszal volt a béremelés a
cégnél, ahol dolgoztunk. Így próbáltuk elvenni az alacsony
béremelés fölött érzett keserűségünk élét, és ezzel vígasztaltuk
egymást: oké, hogy alig fizettek, de mi meg majd akkor alig
dolgozunk...

Aztán persze a problémák mindig kisajtolták belőlünk a teljes
munkaidőt lefedő munkavégzést, de maga a gondolat vicces
és vidám volt.

Rengeteg mondás és szólás vonatkozik az adok-kapok egyensúlyra.
"Ki mint vet, úgy arat."
"Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát."
"Amilyen az adj' isten, olyan a fogadj' isten."

Ismerős ugye?
Semmi újdonság nincs tehát abban, amit mi itt a HősNőkön
vallunk: amit beleteszel a világba, azt kapod vissza.
Ha semmit nem teszel bele, akkor semmit nem kapsz vissza.

Ha nem adod a maximumot, akkor nem is várhatod el a maximumot.

Te is rájöttél már erre?
Rájöttél már, hogy nem panaszkodással és örökös
segítségkéréssel lehet előre haladni?
A világ nem akkor ad, ha kérsz, hanem akkor, ha adsz.

Sokan viszont félnek adni, mert arra gondolnak, hogy ők senkik és
semmik másokhoz képest, rájuk senki nem kíváncsi.



Tudsz cipőt fűzni.

Tudsz tojást sütni.

Tudsz inget gombolni.

Tudsz biciklizni.

Tudsz könyvet olvasni.


A kérdés:

Miért van ennyi gond a Pénzzel?

Eszméletlen mennyiségű dollár és euró milliárdok forognak a pénzügyi piacokon. Ezek a pénzek egyre durvább cunami felé viszik a pénzvilágot. Nézd meg a tendenciákat - pár éve a svájci frank, majd a brókerbotrányok, a Questor csőd, most pedig itt vannak a kriptovaluták - milyen beszédes név, lehetnének akár kriptavaluták... :)) Egyre durvábbak a sztorik. Egyre nagyobbak a kilengések. Egyre ingatagabb az egyensúly.

Ahogy Jim Rickards fogalmazott, a pénz halála közeleg.

Robert Kiyosakin kedvenc bulvár írómon kívül sok neves pénzügyi szakértő, befektető és közgazdász egybehangzóan azt állítja, hogy közeleg a "végjáték", vagyis a pénzrendszer összeomlása, ami nagyon izgalmas lesz, de sokak számára brutális következményekkel fog járni - emberi életek mehetnek tönkre miatta.

Ha szeretnél "megmenekülni" akkor van három nagyon fontos tanácsom:

1. Figyeld a jeleket és készülj fel!

Nem nehéz látni és észrevenni, hogy ami most folyik a világban az nem fenntartható. Ennek a folyamatnak lesz egy vége és ez nagy eséllyel a pénzrendszer és a ma használt érték nélküli pénzek végét jelenti - vagyis a pénzek elérik a valódi értéküket, a nullát.

Akinek pénzügyi eszközökben vannak megtakarításai, annak fájni fog a feje. Sajnos az algopirinek sem fognak ezen fognak segíteni akkor. Jobb messziről kerülni a pénzügyi típusú (valódi önálló értékkel nem rendelkező) befektetéseket.

Mibe érdemes a vagyonodat tartani? Első és legjobb lehetőség: az ingatlan! Persze mellette minden valódi érték, áru, nyersanyag, élelmiszer, termőföld, tudás (!) és fizikai érték, arany, nemesfém, valódi ékszer (pl. márkás óra) és ritkaságok, illetve a működő termelő cégekben lévő tulajdonrészek értékesek. Ezek egy összeomláskor többnyire felértékelődnek. A lényeg mindig a valódi érték és az hogy hasznos keresett termék legyen - válság esetén is! Gondold végig mennyire fog megnőni az élelmiszerek ára egy ilyen helyzetben és hogy Magyarország leggazdagabb emberei nem véletlenül épp a mezőgazdaságban és ingatlanban utaznak! Kövesd a gazdagok módszerét piciben! Kezdd akár egy konyhakerttel és bővülj onnan! :-)

2. Legyen stratégiád!

Tervezz és ne csak éld az életed a vakvilágba. Építsd fel a stratégiádat, ami megteremti az anyagi biztonságot számodra és a csalásod számára! Legyenek terveid arra vonatkozóan, hogy mi van akkor, ha épp elveszíted a munkahelyed vagy bármi egészségügyi probléma beüt. A legtöbb ember nem rendelkezik befektetésekkel. Nem, nem a megtakarításról beszélek, mert az nem ér semmit sem! Nem kell takarékoskodnod, mert aki takarékoskodik, az egyre szegényebb lesz!!! Ez egy nagyon fontos tanítása a pénzügyi tréningemnek. A takarékoskodás 30-40 éve működött még, ma már nem működik. Ma már csak a befektetés - a valódi eszközökbe fektetés működik. Épp ezért szakad le a középosztály a szegények közé, mert pont úgy takarékoskodik, ahogy a szüleink és nagyszüleink tették. Meg kell tanulnod az új módszereket és alkalmazni is őket!

3. Tartsd frissen a tudásod!

Évről évre jönnek új befektetési eszközök, technikák, de egy valami nem változik sosem: az emberi természet! :) A technikák újak, de a rendszer logikája 1000 éve állandó. Ha ezt a logikát ismered akkor a technikákat is mind be tudod már sorolni a jó helyre: ez hasznos, ez veszélyes, ez tilos. Tudnod kell hogy mibe érdemes pénz tenned, és főleg azt kell tudnod, hogyan tudod kezelni a befektetéseid kockázatát!

A kockázat kezelése egyszerű. Tedd fel a kérdést: hogyan tudom befolyásolni a befektetésem sikerét? Van-e ráhatásom vagy nincs? Tehetek-e valamit érte, hogy nagyobb hozamom legyen vagy sem?

És ez azért zseniális kérdés, mert mindenre megadja a választ! Az Ethereum árfolyama most felfelé megy. Oké, fektessünk be? Van-e bármilyen ráhatásod az árfolyamára? Mit tudsz tenni hogy jobb hozamod legyen? Maximum imádkozni, vagy szólni minél több embernek hogy ők is fektessenek ebbe, mert ez jó - na ez a piramisjáték, vagyis a LUFI. Érdemes ebbe fektetni? Játékból igen, amúgy komolyan nem hiszem.

Nézzük az ingatlant. Tudod befolyásolni a hozamodat? Ha jó a stratégiád akkor persze, szinte teljesen rajtad múlik MINDEN! Te kezeled, te hozol döntéseket, te adod ki, választasz bérlőt - nagyon fontos minden szó amit írok, nem a bérlő választ lakást - hiszen akkor nem Te kezeled a kockázatot. Te választod ki a bérlőt hiszen tied a lakás és te döntesz arról kit engedsz be... Vagyis ha jól csinálod, ahogy a Vagyonépítés tréningen tanítom, akkor minimális kockázatod lesz és még az sem kell hogy érdekeljen, hogy felfelé vagy lefelé mennek az ingatlan árak, mert ha jó a stratégiád, nem ez befolyásolja a hozamod nagyobb részét!

 

0 Tovább

mi a baj a pénzügyekkel?

Amit most megmutatok neked ebben a bejegyzésemben,
az képes megoldani az összes pénzügyi problémádat.

Ráadásul annyira egyszerű, hogy a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja.

Itt a szabály:

„A bevétel az orvosság mindenre.”

Amilyen egyszerűnek hangzik, annyira kevesen
használják.

Egy átlagember az ideje nagy részét azzal tölti,
hogy a kiadásokat nézegeti.

Hogyan ossza be a pénzét?
Mire költhet a boltban és mire nem?
Hogyan fizesse a számlákat az adósságokat?

Egy cégvezető ugyanígy viselkedik.
Foglalkozik a termeléssel, a szállítással, és ezer céges problémával.
De nem jut eszébe, hogy ha vevőket szerezne, és több
bevételt, minden egyes problémája megoldódna.

Nézd meg a pénzügyi kimutatásod.
A bevétel rovatban csak pár tétel van.
A kiadás rovatban azonban ezer!

De ez a kevés bevétel képes ezt a valag kiadást fedezni!

Miért nem keresel pár új bevételi forrást akkor?

Ha alkalmazott vagy, irány a másod állás!
Vagy kérdezd meg a mostani munkahelyeden.

„Mit kell tennem, hogy többet, mondjuk kétszer ennyit
fizessetek nekem?”

Ha vállalkozó vagy szerezz ügyfeleket, új bevételi
forrásokat, sokszorozd meg a reklám mennyiségét.
Tedd magad ismertté.
Ne pénzzel, csak gondoskodj arról, hogy a csapból is te folyj!

Egyszerűen változtasd meg a hozzáállásod.

Valószínű, hogy az időd 95%-át eddig azzal töltötted,
hogy a kiadásaiddal foglalkoztál. 

Mi lenne ha megfordítanánk?

Mostantól az időd 95%-át fordítsd a bevétel szerzésére,
és a fennmaradó 5% bőven elég a kiadásokra.
Szégyen nélkül.

 

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Legfrissebb bejegyzések

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />