Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

legyél te is donor

Rékának őssejt donorra van szüksége.
A vérképzőrendszeri őssejtek átültetése ugyanis egészséges donorból betegbe (allogén transzplantációnak hívják ezt) hatékony gyógymódot jelent számos különböző betegségben – többnyire a vér- vagy az immunrendszer rosszindulatú megbetegedése esetén.

És innentől következzen Réka. A blogjáról idézek szó szerint:

„Borzalmas szégyennek tartom, hogy Magyarország ennyire rossz számokat produkál az őssejt-regiszter szerint. Én amióta itt vagyok, nyomom a gombot, hogy:
Emberek, menjetek el vért adni, legyetek donorok! 

– Én csak irányítottan Neked szeretném megnézetni magam.
– Azt nem tudod, a rendszer nem így működik. Ha regisztráltatod a véred őssejt-donorként, akkor ha az én életemet nem, más ember életét meg tudod menteni.

Nekem, ha nem jó, másnak nem adsz? Hogy is van ez?

Ha a te szeretteddel történik ez a buli, akkor bocs félek a tűtől, vagy felelősséggel jár, nem csináltatod meg? Lehet, hogy van a világon egy 12 éves kisfiú vagy egy 35 éves nő, akinek a TE őssejtjeid fogják megmenteni az életét. Én is várom a saját hősömet, tudod miért? Mert alig várom, hogy 5 év után hivatalosan is felkereshessem, üzenhessek neki ,és találkozni tudjak majd vele. Megölelhessem, kezet foghassak vele és könnytengerbe úszva boruljak a nyakába.

„Köszönöm, hogy megmentettél. Köszönöm, hogy visszaadtál a családomnak, a szeretteimnek és nem haltam bele 30 éves nőként a rákba. Köszönöm, hogy élhetek. Köszönöm, hogy nem kellett a halotti toromra összehívni Tolnát-Baranyát, hogy együtt sírjanak egy profil fotóm mellett a rántott húsuk felett zokogva, bepálinkázva. Köszönöm, hogy visszaadtál nekik és újra magukhoz ölelhetnek sírástól zokogva.”

Tényleg szeretnék minden jóérzésű embert megkérni, menjetek el donornak!

Tegyünk újra tisztába a gyereket, mert még mindig úgy látom vak homály van néhány ember fejében.

TOTÁL UGYANAZ, MINTHA ELMENNÉL VÉRT ADNI. A KARODBÓL FOGNAK ÉRTÉKES ŐSSEJTEKET KINYERNI A VÉRED SEGÍTSÉGÉVEL. Az a palack vér pedig egy transzpantációnál ÉLETET ment meg. Mindegy mi a vércsoportod” – írja Réka a blogjában.

Most itt az alkalom.

A Magyar Vöröskereszt ugyanis véradást szervez 

Gyertek el minél többen, hiszen a kórházaknak szükségük van a vérre, és ha teheted, jelentkezz a helyszínen őssejt donornak is. Ott pontosan el fogják mondani, ez mivel jár. Ingyen kapsz egy nagyon alapos orvosi kivizsgálást is.

Rékának és még nagyon sok embernek talán az életét mented meg.

Gondolj bele, hős lehetsz, és túl sokat nem kell ezért tenned!

Magyar Vöröskereszt https://veradas.hu/
 

forrás http://puszierzsi.hu/segits-rekanak/

0 Tovább

pár dolog a vízről

Szeretnénk elmondani pár dolgot a vízről.
Az ivóvízről.
Az első, hogy amit a vízivásról tanácsoltak eddig , általában rossz és gyakran veszélyes tanácsok. Igazából senki nem tudja, mennyi vizet kellene innia, és az ezzel kapcsolatos javaslatok, amiket kap innen-onnan, igazából ostobaságok. Például: igyál 8 pohár vizet naponta!…
Ki ne hallotta volna ezt már?
Honnan jön ez a nyolc pohár?
Miért pont nyolc pohár?
Mekkora pohár?

Ennek semmi értelme. Ez egy mesterségesen kiszőkített kommunikációja annak, hogy mennyi egy átlag ember napi átlagos vízszükséglete egy átlagos méretű pohárral mérve.
Tegye fel a kezét, aki átlagember!

"Először is: a nap folyamán a megivott víznek egyenletesen kell bejutnia a szervezetünkbe. Reggel meginni 8 pohár vizet és azt gondolni, hogy királyok vagyunk mára, nem túl okos megoldás. Ez az Ön számára is evidens. Pedig ettől alig valamivel tér el az a gyakori szokás, hogy egész nap nem iszik egy pohár vizet sem, majd este, mikor megszomjazik, iszik valaki egy-két literrel. Ez annyira gyakori, hogy azt mondhatnánk, ettől megy a fejfájás csillapító ipar."


Ezzel szemben a tudományos tény: az optimális egészség megkívánja, hogy óránként kell pótolni a szervezet vízveszteségét.

Nem vicc. Óránként.

Ez nem azt jelenti, hogy ha kihagyunk egy órát, akkor valamilyen baj lesz belőle. Azt jelenti, hogy az optimálistól eltért.
Ha kihagyunk két órát, akkor még inkább. Ha  három órát, stb…… Amennyiben ezt napokon, éveken át folyamatosan így éljük  meg, akkor úgy éljük le az életet, hogy „nem optimális állapotban" van a test vízháztartása.

Minden ember, aki rászokott arra, hogy óránként igyon egy pohár vagy akár fél pohár vizet, feltűnően jobb erőnléti és szellemi állapotba került ettől. Próbáljuk  meg vízzel megoldani a problémáit.

Egyszerűnek hangzik igaz?

Miért ilyen hatékony a víz?
Mert a krónikus dehidratáltság annyira jellemző, hogy a lakosság közel kilencven százalékát érinti. Ebből az következik, hogy jó eséllyel Téged is.

Ha nem hiszed, próbáld  ki amit itt tanácsolunk, mindössze 48 órán át és nézzd meg, mi történik! Ne aggódj, teljesen biztonságos.

Elfáradsz, kimerülsz anapvégére? 

A dehidratáltság okozza. (vagy valami más, de azokkal most nem foglalkozunk).

Szédülés, krónikus fejfájás, impotencia, hajhullás, hátfájás, székrekedés, stb.… Ezek a „betegségek leggyakrabban a dehidratáltság következményei.

Hogyan kezeljük?

Még mielőtt elkezdenél  kortyolgatni, nem árt  tudni, mennyi is a „8 pohár". Ugyanis, mint korábban volt szó róla, ez számtalan összetevőtől függhet. Függ a testsúlytól, a mozgás mennyiségétől, a klímától, stb.…

Amennyiben egy melegebb, szárazabb helyen tartózkodsz , a verejtékezés által (a verejték jelentős része nem látszik a bőrön cseppek formájában) több vizet, sokkal többet veszítesz mint  hideg nedvesebb környezetben. Ugyanez igaz, ha edzés, vagy bármilyen fizikai aktivitást közben.

De van egy fontos dolog. Azt írtuk, hogy a víz biztonságos. Akkor hogy lehet, hogy létezik a „vízmérgezés, mint halálos betegség"?
A wikipédián van erről egy leírás, amikor egy hölgy 15 perc alatt belehalt (közel 8 liter víz egyszerre történő megivásába fogadásból), de maratoni futóatléták esetében is előfordult már hasonló eset.

Az igazság: a hirtelen nagy mennyiségű víz, bekerülve a szervezetünkbe, felborítja az elektrolit háztartást. Mi a csuda az elektrolit háztartás?

A sok víz hatására lecsökken a vér nátrium szintje, ami beindít egy nehezen kezelhető folyamatot. A fölhígított vér következtében víz áramlik a sejtekbe, az agyszövet is megduzzad, az agynyomás fokozódik, ami halálhoz vezethet.

Ez amilyen ijesztően hangzik, olyan könnyű lenne kivédeni.
Egy csipet tengeri só adagolásával a vízbe, vagy egy étkezési sókeverékkel percek alatt kezelhető lenne a probléma. Viszont a sportorvosok tapasztalata szerint a kórházban dolgozó kollégák a versenyről beszállított futóknál kezdődő kiszáradásra gondolnak, és ha nem megfelelő sótartalmú folyadékot adnak, a vízmérgezést fokozhatják.

Tehát, akkor most már mindent tudunk, kezdhetjük az energetizálódást.

Igyon óránként fél-egy pohár vizet.
Most nyáron ez megfelelő mennyiségnek tűnik.
Amennyiben egy-két napon belül érzed  ennek pozitív hatásait, akkor eddig krónikus dehidratáltságban szenvedttél.

nem érzed?
Próbáljd ki a sót.
Lehet, hogy az hiányzott.
Napi egy-két kapszula szintén elegendő és a hatása azonnali.

Amit várunk: éberebb közérzet és a délutáni-esti kimerültség elmaradása 48 órán belül.



#vizsprint

 

0 Tovább

10 ok, hogy miért kezdjük a napot meleg-mézes-citromos vízzel

 

10 ok, hogy miért kezdjük a napot meleg-mézes-citromos vízzel

Kevesen tudjátok, hogy a mézes kombináció miért olyan csodálatos.

Mindannyian hallottatok már arról, hogy a citromos meleg víz mi mindenre jó, pláne , ha reggel éhgyomorra isszuk.
 Azt vajon hányan tudjátok, hogy a mézes kombinációja miért olyan csodálatos.

Kb egy éve olvastam Crystal Davis esetét, aki  két évvel ezelőtt egy nagyon súlyos influenzán ment keresztül.
 A gyógyszerei nem hatottak, gyomrát is kezdték marni, a lány pedig  nem tudta, kihez fordulhatna,mikor  egy idős nő azt javasolta neki, hogy igyon meg reggelente egy pohár meleg mézes-citromos vizet, és minden problémája elmúlik, de  Crystal nem nagyon hitt a dologban, mégis  úgy gondolta, nincs veszíteni valója, ezért kipróbálta a kúrát, a végeredményen pedig még ő is meglepődött.

„Az influenza 1-2 napon belül elmúlt, és végre élvezhettem a napokat. Nem hagytam abba a kúrát, továbbra is ittam minden nap, egy éven keresztül, és azt vettem észre, hogy a testem teljesen átalakult. Már egy éve nem voltam beteg, a legnagyobb járvány időszakban sem kaptam el a semmit. Korábban gyakran fájt a hasam, de ez is teljesen megszűnt. Meg kell, hogy mondjam, soha nem hittem a népi gyógyászatban, inkább nyúltam a gyógyszerekhez, mint a természetes dolgokhoz. Amióta viszont iszom a mézes citromos meleg vizet reggelente, nincs szükségem gyógyszerekre, mert tünet- és panaszmentes vagyok, szó szerint egészséges!” – írta a lány, aki az interneten osztotta meg történetét, hogy másoknak is segíthessen vele.

Crystal azt is elmesélte, hogy már a reggeli kávéjára sincs szüksége, annyira energikus, sőt még estére sem fárad el. 

A kúrának köszönhetően nyugodtabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lett, és már családját is rábeszélte a citromos-mézes reggeli frissítőre

Addig is ittam limonádét, mézzel ittam a teát, ettem vaja-mézes kenyeret( ez a lejgobb :)))), de erről a csodaitalról nem hallottam. Így én is adtam egy esélyt neki..
Reggel addig mindig forró vizet készítettem ( energia-és költséghatékony módszeremről itt olvashattok:        ) a kávéhoz(mivel instant), így hatalmas változást nem hozott az életembe.
És tényleg működik, olyannyira, hogy 74 éves , emésztési gondokkal, magas vérnyomással küzdő anyukám is "rászokott", 75 éves erős dohányos. így nagyon köhögős édesapámmal együtt, alább összeszedtem milyen hatása van ránk: 

Mint a lenti példák is mutatják, rengeteg egészségügyi területen fejti ki jótékony hatását ez az ital.

-Javítja az emésztést

A reggeli ébredéskor jobb estben a gyomrotok is alszik még, , a mézes-citromos víz azonnali lendületet ad, ami fontos az emésztés számára. Serkenti a máj és az epe működését, valamint felgyorsítja a méreganyagok tisztulását a sejtekben.
 A méz antibakteriális hatásának révén véd a fertőzésekkel szemben, segít a bél nyálkahártyájának zavartalan működésében.

-Ezek után már világos lehet, hogy tisztítja a vastagbelet

Az emésztésre gyakorolt hatása miatt egyértelmű, hogy a végbélben is végez tisztító munkát. Védik a bél falát, segítenek az elhalt baktériumok ürítésében.
 Gondoljátok át a folyamatot:
 a tápanyagokat a gyomor feldolgozza hibátlanul, a vastagbél pedig kiüríti maradéktalanul.

-Segíti a székrekedést

Dohányosok (is) eme problémával küzdenek, erre  azonnali orvosságként funkcionál az ital. 
A tabletták és hashajtók mellékhatásával szemben nem okoz kiszáradást, ugyanis kitisztít, belülről hidratál is.

-Tisztítja a nyirokrendszert..

Az orvostudomány mai állása szerint a leggyakoribb nyirokrendszeri probléma okozója a folyadékhiány. Ha fáradtságot, levertséget, stresszt, székrekedést, alvászavart, mentális problémákat vagy vérnyomás ingadozást észleltek , az orvosság rájuk ez az ital.
 Kiváló immun javító csodaszer.

-Jó hangulatot és energiát nyújt

Ez a keverék csodát tehet a lélekkel is. 
Édesapám 11 kor alszik el és fél 5 kor már fent van , ahogy anyám is, én meg éjféltől 5- ig szoktam aludni, tehát 5 órát- Mivel a  méz úgy hat, mint egy azonnali energia bomba, 
a víz friss vért juttat az agyba, a citrom pedig aktiválja az enzimeket a gyomorban.

Tisztítja a húgyutakat, remek vízhajtó

A méz kiváló antibakteriális cucc , citrommal és vízzel keverve pedig vízhajtó.
 Ezt a hatását az egészségünk megőrzésének szempontjából sem szabad az utolsó helyre tenni.

Friss leheletet kölcsönöz
Ez a csodálatos kombinált ital segíti a szájban megbújt bacikat megölni, a dohányzás , a kávé kellemetlen szagorgiáit csökkenti,, a nyelven megrakódó kártevőkre pedig ellenszerként hat.(kb mint a rágók, )

-Növeli a fogyás esélyét

A gyomorban végzett tisztító munkája mellet az ital képes jótékonyan hatni a fogyókúrára is. mivel olyan lúgos állapotot hoz létre , ami beindítja az emésztést és a méreganyagok eltávozását.

-Tisztítja az ereket
A szervezetben végzett tisztító akción kívül megtisztítja a vérben a vérsejteket, egyfajta erős tisztítószerként hat. 

Mit is írhatok ezek után???
Tippek


Reggel, éhgyomorra igyátok, mindenképp még fogmosás előtt.

Vegyetek egy pohár (2dl) meleg vizet, amibe facsarjatok fél citrom levét és kavarjátok el egy teáskanál mézet is. 
és hörpintsétek fel éhgyomorra.
Ha rendszeres kávéfogyasztók vagytokk, csak egy óra eltelte után tegyetek eleget ennek a szokásnak.
Egészségetekre!

 


 

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />