Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egy gondolat..

Hallottál Jacque Frescoról, a Vénusz projekt megálmodójáról?


Én személy szerint lemaradtam arról, hogy ő májusban itt hagyott minket. 101 évesen ment el, de amit maga után hagyott, az szerintem megváltoztatta a világot és hosszú távon, életének hatása csak ezután fog igazán virágba borulni.

Én rengeteg olyan dologért már nem küzdök, amik korábban kifejezetten fontosak voltak.

És sok olyan dolog lett fontos, amelyek korábban meg sem érintettek.

És sokakat ismerek, akik ugyanígy vannak ezzel. Tehát a kisöreg tényleg megváltoztatta a világot.


Ez az ember még beszélgetett Einsteinnel, és lehetősége volt egy évszázadon át megfigyelni a világ és az emberek viselkedését.

És amit megfigyelt, azt gondolom mindenkinek a szívéig kellene, hogy hatoljon.

Itt van az egyik legjobb beszéde, amit közel száz évesen tartott. Tele energiával, végig állva beszélt. Sem bot, sem járókeret, sem szék nem kellett neki. Amikor ezt a felvételt először láttam, azt hittem még legalább 50 év van a kisöregben, és terveztem, hogy egyszer még személyesen is találkozok vele. Sajnos idén májusban elment.

De, ezeket a gondolatokat itt hagyta még örökül:

Jacque Fresco legnagyobb beszéde>>>

 

0 Tovább

Marika néni szerencséje


Marika éppen 70 éves múlt és a közelmúltban veszítette el a férjét. Az egész életét a családjának szentelte. Sütött, főzött, mosott és takarított rájuk. Egész életében szolgált másokat. A szíve mélyén csak arra vágyott, hogy utazhasson, távoli tájakat és embereket ismerhessen meg. A férje azonban soha nem volt partner ebben. Állandóan azt hajtogatta, hogy “Az utazás a gazdagoknak való Marikám”. Így Marika csak a televízióban sugárzott úti filmeken és az ingyenes utazási katalógusokban  látta a távoli tájakat. Minden egyes forintjukat szigorúan beosztották és nem vettek soha semmit, amire nem volt feltétlenül szükség.

Most, hogy Marika egyedül maradt, még mindig lenyűgözőnek találta a távoli tájakat, de úgy gondolta most már késő…túl öreg ahhoz, hogy utazzon. Egyik éjjel azonban egy különös álmot látott. Egy csodálatos tengerparton sétált, gyönyörű ruha volt rajta és egy szép szállodában vacsorázott. Amikor felébredt, egyszerűen nem tudta kiverni fejéből az álmot. Amikor fellapozta az egyik új utazási katalógust, a negyedik oldalon épp azt a tengerpartot látta, amit az álmában is. A szíve hevesen vert, mert tudta, hogy el kell utaznia, de nem tudta, hogyan kezdhetne hozzá…

Felöltözött és elindult, hogy felkeresse a néhány sarokra lévő utazási irodát, ahol egy kedves hölgy fogadta. Kiderült, hogy a tengerpart a Kajmán szigeteken található és erre az útra éppen van még két hely féláron,mert az egyik utas betegség miatt lemondta. Igen ám, de a félárú utazás ára 750.000 Forint volt és Marika még soha nem látott ennyi pénzt egyben. Már majdnem feladta az utolsó reményt, hogy ebben az életében még utazni fog, amikor eszébe jutott a megtakarítási számla, amit a férjével közösen vezettek. Felhívta a bankot és kiderült, hogy a számlán több , mint  kétmillió forint megtakarítás volt. Egy hirtelen döntéstől vezérelve úgy döntött, hogy befizeti az utazást. Úgy érezte, hogy semmi veszteni valója nincsen. Egész életében erre vágyott és tudta, hogy soha többé nem lesz ilyen esély az életében…
 Ugye a te életedben is van valami, amire igazán a szíved mélyéről vágysz
Tudod soha nem késő úgy döntened, hogy megajándékozod vele magad. A Vágyakat azért kapod, mert az életed meg akar ajándékozni téged. Csak rajtad múlik, hogy elfogadod e ezt az ajándékot. Marikának 70 évet kellett várnia rá, de ha te akarod már most is belevághatsz.
MÉG NEM KÉSŐ.
MÉG SEMMIRŐL NEM MARADTÁL LE.

0 Tovább

Ha nem teszed meg, soha nem tudod meg

Túl sokan élnek félelemben olyan miatt, ami meg sem történt.
Jobb félni, mint megijedni? 

Egy életen keresztül félni tényleg olyan nagyszerű?
Egyet értünk, hogy nem... de csak azok félnek, akik nem kíváncsiak.
Ők bizony megütik néha a bokályukat, de előbb vagy utóbb egészen biztos, hogy nagyszerű kapcsolatban élnek és bizony szuper a munkájuk is. 

-Pedig csak fel kell hívni...

-Pedig csak jelentkezni kell rá...

-Pedig csak meg kell keresni...

-Pedig csak meg kell szólítani...

Te nem vagy kíváncsi mi történik, ha megteszed?
Így találod meg a rejtett lehetőségeidet!

Bíztatlak, hogy tedd meg és ne hagyd ki! Legyél kíváncsi, mert lehetséges, hogy életed legnagyobb lehetősége!  

A következő bejegyzésekben  arra bíztatlak, hogy ne kerüld ki a saját sikereidet!

 

0 Tovább

a félelem tanulása

Megdöbbentő, hogy milyen sokan átviszik a tegnap terhét a következő napra. Kudarcaikat magukkal cipelik és ezzel megfosszák önmagukat az újrakezdés örömétől.

– Gary Capman

..A félelem, a szorongás, ha csak irreális még akkor is mindenképp kifejti a maga pusztító hatását.
Hogy mennyire így van, elmondok egy kísérletet: A tudósok vettek száz egeret, ötvenet beraktak egy kísérleti terembe, a másik ötvenet egy ugyanolyan terembe zárták.

Arra voltak kíváncsiak, hogy a félelem, a szorongás, a stressz mit fog eredményezni az egereknél?
Éppen ezért az egyik megfigyelés alatt álló terembe beraktak egy ketrecbe zárt macskát. Így bezárva a macska nem bánthatta az egereket, de a szaga érződött, közben nyávogott, morgott félelmetesen és a kis parányi állatokra ez az irreális félelem is hatással volt.

Abban a teremben hol nem volt cica, az élet szépen ment a maga medrében, sok sok kis egérke született, a párok gondoskodtak a parányi utódokról, vígan fejlődött az egérpopuláció.

A másik teremben, hol a cica a ketrecben biztosította a stresszt, a félelmet, hiába, hogy egyetlen egeret sem tudott bántani, az egerek nem hoztak kellő mennyiségű utódot, sőt sokszor a megszületett utódokat is megették és azok a kis egerek amelyek életben maradtak, sokkal gyengébben fejlődtek, betegesebbek voltak, sőt mindenféle deviancia gyakrabban előfordult náluk, pl. több volt itt a saját neme iránt vonzódó egyed…

Igen, a félelem, a szorongás, még az irreális, alaptalan félelem is öl, pusztít, megfojtja az áldozatát!!..."

–- Böjte Csaba

 

0 Tovább

a tanulás befektetés

A Facebookon Cserba Brigitta - képei és foglalkozása alapján maga is sportoló - írta ki az alábbi gondolatokat, amelyek egyre többfelé bukkannak fel a közösségi oldalon. A posztot változtatás nélkül közöljük:

Az egyik barátom megkérdezte tőlem, miért fizetek ennyi pénzt a gyerekeim sportolására?

Én nem a sportért fizetek. Feleltem.

- Fizetem a pillanatot, amikor a gyerekem fáradt, mégis elmegy edzésre.

- Fizetem, hogy megtanulják, mi a fegyelem a koncentráció.

- Fizetem, hogy vigyázzon a testére, az egészségére.

- Fizetem, hogy megtanuljon együtt dolgozni másokkal, jó csapattárs legyen, viselje el kegyesen a vereséget és alázatosan a sikert.

- Fizetem, hogy megtanulja kezelni a csalódásait ha nem éri el a várt sikert. És mégis visszamegy hétről, hétre.

- Fizetem hogy megtanulják elérni a céljaikat.

- Fizetem, hogy tartsák tiszteletben ne csak önmagukat, hanem csapattársait, Edzőit!

- Fizetem, hogy az órákon, heteken, hónapokon át tartó kemény munka létrehozhat egy bajnokot.

- Fizetem hogy megtanulja, a siker nem jön egyik napról a másikra.

- Fizetem hogy büszke legyen az eredményeire és legyenek hosszútávú céljaik!

- Fizetem hogy kössön életre szóló barátságokat, egész életre szóló emlékeik legyenek.

- És fizetem hogy az edzőteremben legyen, a pályán és ne a képernyő előtt!

- Fizetem a lehetőségeket, amiket a sport nyújt!

Azt gondolom ez egy jó befektetés..........

 

0 Tovább

így tanuljunk

Szeretnék egy kis segítséget adni az otthoni tanuláshoz,
hiszen lassan jönnek a dolgozatok, és kezdődik az igazi tanítás.
A bemelegítésen már túl vagytok, szóval itt az ideje,
hogy egy kicsit ráhangolódjatok a tanulásra.

Íme az én 7 legjobb tippem a könnyű tanuláshoz:

1) Teremts nyugodt és csendes környezetet a tanuláshoz. Úgy nem lehet tanulni, hogy közben szól a zene vagy a TV-ben  a kedvenc sorozatod. Legyen csend, amikor tanul gyermeked.

2) Állíts fel sorrendet a tanulnivalókban. Nézd át, hogy miből van lecke vagy tanulnivaló, és írj egy listát a füzetedbe, és haladj sorban. Ha elkészültél az egyikkel, akkor pipáld ki, és menj a következőre. Így nem keveredsz zűrzavarba a tanulással kapcsolatban, és látni fogod, hogy hol tartasz.

3) Soha ne kezdj el úgy tanulni, hogy éhes vagy fáradt vagy! Ez azért fontos, mert a figyelmedet nem tudod a tanulásra összpontosítani, ha majdnem elalszol, olyan fáradt vagy, vagy nem ettél semmit egész nap. Így hosszadalmas és szenvedéssel teli lesz a tanulás. Ezért minden nap aludj eleget és egyél eleget!

4) Használj a tanuláshoz szótárat! A tantárgyak tele vannak szakkifejezésekkel, amiket csak az adott témakörben használunk. Nem várhatod el magadtól, hogy előre tudd a szakkifejezéseket abban a tantárgyban, amit most kezdtél el tanulni. Ezért legyen kéznél mindig egy szótár, amit elő tudsz venni és meg tudod benne nézni, ha ismeretlen szóval találkozol.

5) Használj tükröt! Mit jelent ez? Ha például történelmet vagy magyart tanulsz, akkor a leckét egy tükör előtt felmondhatod, hogy lásd, mennyire tudod összefüggően elmondani azt, amit megtanultál. Mert lehet, hogy úgy érzed, tudod az anyagot, de elmondani már nehezen megy. És ha a tanár kihív felelni, ott bizony beszélned kell. Tehát ha otthon begyakorlod a felelést, akkor a suliban sokkal könnyebb lesz.

6) Rajzolj! Ha valamit nem tudsz kiokoskodni vagy nem érted az összefüggéseket, akkor rajzold le! Meglátod, sokkal egyszerűbb lesz így a tanulás.

 

Használjátok ezeket az eszközöket minden nap, és meglátod, sokkal könnyebb lesz így a tanulás!

Sok sikert kívánok!

 

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Legfrissebb bejegyzések

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />