Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

lássd a csodát

"Nem mindig kell úgy csinálnunk a dolgokat, ahogy a szomszédtól látjuk
vagy ahogy mások mondják nekünk.
Az is nagyszerű eredményekhez vezethet,
ha a saját utunkat követjük
."

(Kimi Raikkönen)

Vajon miért "túl csirke" a legtöbb ember ehhez...??

a csirke minden egyes nap ugyanúgy kimegy az udvarra, kapirgál, sétálgat, de semmi mást nem tesz. És egy ketrecben él, ahonnan még kirepülni sem tud. Ne és mindentől fél.

De vannak bátran szárnyaló sasok...akik szabadok akár a "madár".

akinek a kapzsiság előbbre való a szeretetnél, az szomorú és nyomorúságos életet él. De akiknek fontosabb a szeretet, mindig meglátják a szivárványt

Vakként nem csak teljes életet él a kisteleki Kurucsai Szabolcs, hanem megmutatja a nem látóknak, sőt a látóknak is, hogy hittel és akaraterővel a nehéz helyzetekből is tovább lehet lépni.

Kurucsai Szabolcs 2009 nyarán veszítette el látását,  ugyanabban az évben kétszer.

 Levált a retinája, amit bár az orvosok "visszaraktak a helyére", az karácsonyra  véglegesen levált.

Akkor volt 35 éves.

2016 karácsonyán , a Délmagyarország szavazásán az év emberének választották.

Ne a bajaidat tartsd számon, hanem mindazon jót, amelyben részesültél.

remeny remény vak kistelek egyesület segít

Különleges példát mutat, vakként nem csak teljes életet él,  megmutatja a nem látóknak, sőt a látóknak is, hogy hittel és akaraterővel a nehéz helyzetekből is tovább lehet lépni.

Járja az intézményeket a megyében, már három megyében tart érzékenyítő előadásokat, és meséli el az életéből különféle momentumokat.
2016-ban 4-5000 gyereknek sikerült előadást, bemutatót tartania.
  -Még kicsi korban kell szemléletet formálni, akkor még mint a szivacs,
olyanok a gyerekek, és később már nem mutogatnak, ha kerekesszékes vagy más módon sérült emberrel találkoznak
– fogalmazott.
 

-Járt különféle nagyobb cégeknél, IBM, Generali és más vállalatoknál, ahol felsővezetőknek, öltönyös embereknek tartott érzékenyítő előadást.
Ott is lehetett látni a megértő változást. 

-De olyan is előfordult, Budapesten, hogy tanárok kimondottan a megszerezhető kreditpontért jöttek el az előadásra , abszolút nem voltak befogadóak.- mondta szomorúan.

-Különféle módszereket, segédeszközöket használ a gyerekek életkorától függően. Óvodásokhoz egyszerűbb feladatokkal, játékokkal érkezek.
Az örök sláger, amikor eltakart szemmel kell feladatokat végrehajtani, mutatok pár trükköt a vakvezető kutyájával, mint például mutassa meg a kilincset, vegye fel és hozza vissza a leejtett kétszázast.
Nagyobb gyerekeknél és idősebbeknél aztán már lehet kimondottan tapintásra, szaglásra épített foglalkozást is tartani, lépésről lépésre korosztályonként.-
mondta el a kistelekjaras.hu kérdéseire a Kisteleki Polgármesternél tartott találkozón.

Kisteleken már volt az óvodákban, folyamatosan megy az általános iskolába, volt Balástyán, és már elígérkezett Csengelére, Ópusztaszerre, Pusztaszerre is, egészen májusig..

Szabolcs egyesülete, az Árboc Egyesület még tavaly nyújtott be pályázatot az önkormányzathoz, melyet az 100%-ban támogat.
Ezen felül további közös programokkal is készülnek.

https://www.facebook.com/arbocegyesulet/

-A hivatalokba érkező ügyfelek között is vannak mozgássérültek, vagy egyéb fogyatékossággal élők. Szabolcs tud olyan tanácsokat adni, melyek az ügyintéző és az ügyfél kapcsolatát könnyítik meg. Ő ebben már szakember,
és tapasztalatát nagyszerűen át tudja adni
– mondta el Nagy Sándor polgármester, aki azt is megemlítette, hogy Szabolcs szeret főzni, ezért a Kisteleki Disznótoros fesztiválon zsűritagként is számítanak rá  minden évben.

 Szabolcs részben masszőrként dolgozik Szegeden, sokfelé jár az érzékenyítő előadásaival,  sokat lehet látni Kisteleken is fekete kutyájával.

Nem mindegy, hogyan viszonyulunk a kutyához, mindenkinek azonnal kedve támad megsimogatni az okos és intelligens, négylábú társát.

Ne simogasd hámban a kutyát, merthogy dolgozik. Ő munkakutya, és ez kizökkenti a munkából. Megtörtént például, hogy 2x2 sávos úton szerettem volna átkelni. Szóltak, hogy indulhatok, aztán jött szemből egy néni, aki megállt, megsimogatta a kutyámat. Az örült neki, forgott is egyet majd a néni továbbment, nekem pedig lábhoz kellett hívni a kutyát, megfegyelmeznem, de addigra már javában a pirosban ácsorogtam az autósok forgalmában. Kérdezzenek, az a legfontosabb. Kérdezzék meg, hogy megsimogathatom-e, de ez a kutyások között egyébként is így szokás – felelte Szabolcs, aki azt is elmondta, hogy jelenleg 161 db vakvezető kutya van Magyarországon, és több, mint 80000 látássérült.


Ha sikerülne, akkor híresebb emberek segítségével szeretnék egy akkora összeget összegyűjteni, amennyibe az én kutyám kiképzése került, és ezt az összeget egy újabb kutya kiképzésére fordítani. Nem csak hálából, hanem mert tudom, mekkora szüksége van rá egy vak embernek – mondta még el egyik tervét beszélgetésünk végén.

Szabolcs egyébként családban él, a feleségével és az édesanyjával Kisteleken. Jól kezeli a telefont és számítógépen is dolgozik.

Napestig tudna mesélni élményeiről, sikereiről és terveiről.

 

 

0 Tovább

egy rákos férfi karácsonyi ajándéka

Egy pennsylvaniai pizzéria Karácsonyi nyereményjátékot tartott, ahol mintegy 1200 emberből választották ki a résztvevők közűl sorsolás útján azt, aki egy teljes éven át ingyen ehet náluk pizzát – írta a WFMZ.com.

A szerencsés nyertes Josh Katrick lett, aki épp akkor kapta meg az erről szóló e-mailt, mikor épp befejeződött nála egy kemoterápiás kezelés.
A férfi ugyanis rákkal küzd, melyet júliusban diagnosztizáltak nála.

Ahelyett azonban, hogy Josh belevetette volna magát az ingyen pizzába,
az ételt egyből felajánlotta egy helyi élelmiszerbanknak.


Olyan embereknek akartam adni, akiknek nagyobb szükségük van rá, mint nekem” – idézte Katrickot a csatorna.

Mikor a pizzéria értesült a férfi döntéséről, kedves döntést hozott:
a szerencsés nyertes mellett az élelmiszerbankot is vendégül látják
egy éven keresztül.

Kattints ide, és nézd meg a csatorna riportját!

 

0 Tovább

HTML

Ments életet karácsonyra!

szebbelet

blogavatar

"Az írás nem pénzkereset, nem arra szolgál, hogy híresek legyünk, randizzunk, lefektessünk valakit vagy barátokat szerezzünk. Végső soron gazdagabbá teszi annak az életét, aki olvassa a munkánkat, és gazdagítja a saját életünket is." (Stephen King) Írásaim a segítés témakörét mutatják be konkrét példákkal.

Legfrissebb bejegyzések

Hogyan Adj ételt

A megvásárolt élelmiszerek 30 százaléka a kukában köt ki Európában, Magyarországon pedig minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer hulladékot termelünk. Hetente átlagosan kilencszer dobsz a kukába zöldséget és gyümölcsöt, és legalább kétszer húst, kenyeret, vagy tejterméket. "ételt adok ételt kapok szeretet láda", ahol idegennek ajánlhatod fel és vehetsz el ha rászorulsz név nélkül a megmaradt ételeket: a csoport azért jött létre, mert született egy kezdeményezés az elesettek, rászorulók megsegítésére. Ételt szeretnénk juttatni az éhezőknek, minden számba jöhető támogató bevonásával. Megépítettünk egy ládát, amit valaki Szeretet Ládikának nevezett el. Ebbe a ládába várjuk az élelmiszer adományokat minden segíteni akaró embertől. Egyelőre ennyit tudunk, tervezünk, akarunk. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk. csoport https://www.facebook.com/groups/977362402286160/ Soprontól nyíregyházáig ott vagyunk

Hogyan Adj - 2_ véradás

http://www.veradas.hu/ http://img.reblog.hu/blogs/27518/img_578c923313165.jpeg?w=640

Címkefelhő

család (9),karácsony (7),szégyen (6),idegen (6),segít (6),csalad (6),munkasprint (6),véradás (6),SZÉGYEN (6),munka (6),ébredés (5),vagyon (4),önkéntes (4),IDEGEN (4),karacsony (4),gazdasagsprint (4),gazdaságsprint (3),önzetlen (3),szerencse (3),szerencsesprint (3),test (3),iskolasprint (3),ebredes (3),segítés (3),SZABADSÁG (2),boldog (2),magánügy (2),energia (2),megmagyarazhatatlan (2),kansascity (2),facebook (2),egészség (2),harag (2),vízsprint (2),adni (2),szívesség (2),étel (2),haragsprint (2),ajándék (1),nagydologsprint (1),japán (1),bodogság (1),vizsgálat (1),önéletrajz (1),blokkolás (1),sors (1),DIVAT (1),adomány (1),DIVATSPRINT (1),divatsprint (1),film (1),szinkron (1),ronaldo (1),élelmiszerbank (1),szabadság (1),élelmiszer (1),rendszerváltás (1),POFON (1),tetoválás (1),pofon (1),nagydolog (1),MEGFELELÉS (1),tvsprint (1),gazdaságsprint (1),sokk (1),törtető (1),gazdasag (1),ingatlan (1),pénz (1),félelem (1),tanulás (1),iskola (1),vállalkozás (1),világ (1),tvnézés (1), bortonsprint (1),pénzügyek (1),maffia (1),fogyi (1),szégyelni (1),donor (1),hus (1),hussprint (1),börtön (1),FILM (1),izületifájdalom (1),izület (1),hússprint (1),csontvelődonor (1),pansszkönyv (1),bukás (1),idős (1),BUKÁS (1),generáció (1),karrier (1),Fahéj (1), y generáció (1),elnok3 (1),elnok (1),megmagyarázhatatlan (1),világvége (1),hoax (1),HOAX (1),elnök (1),ELNÖK (1),adok (1),kupakgyűjtés (1),Rose (1),egyetem (1),élet (1),víz (1),méz (1),viz (1),citrom (1),bőlcsesség (1),főiskola (1),hős (1),Punnany Massif (1),elvtárs (1),bástya (1),változás (1),tanú (1),megmagyarázhatatlan (1),eroszak (1),magaugy (1),ViZSPRINT (1),panasz (1),tragédia (1),baleset (1),párkapcsolat (1),maganugy (1),bolt (1),VAGYON (1),vak (1),kistelek (1),remény (1),remeny (1),láda (1),siker (1),asszony (1),(1),tél (1),(1),szeretet (1),hiperaktív (1),erőszak (1),balkezes (1),meterologia (1),2017 (1),otthon (1),rend (1),segit (1),nyeremény (1),pizza (1),nyeremeny (1),egyesület (1)

Utolsó kommentek

22016.07.19 e óta ennyien olvastak :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />